„Капитал“ посегна на децата на депутатка от ГЕРБ, красавицата не издържа: Давам ги на съд!

7 Dni Bulgaria17.03.2023
payimage-556246

Кандидат-депутатът от ГЕРБ Славена Точева обмисля да потърси съдебна отговорност от „Капитал“ във връзка с поредица от статии срещу нея, „с които се правят неверни внушения по време на предизборна кампания“.

Това обяви тя в обръщението си, публикувано в профила ѝ във Фейсбук.

В петък излезе пореден материал, озаглавен „Славена Точева и обществената тайна как се правят 7306 преференции“, подписан от журналиста Йоан Запрянов.

В статията човек на име Петър описва преживяванията си като много запознат с купуването на гласове из варненските села. Цитирани са и хора, които разказват как са взимали по 50 лв. В края на материала изрично е подчертано, че „*Всички имена на източници в статията са сменени“.

„Уважаеми журналисти от „Капитал“, когато написахте, че нямам нужното образование – не реагирах. Когато ме определихте като „хостеса“, сервитьорка и каква ли още не – също не ви обърнах внимание.  Какво е моето образование и квалификация са факти, които лесно могат да се проверят. Вашата цел обаче е друга – не да информирате, а да правите внушения. Но когато напишете, че подкрепата за мен е купена, когато си позволите да намесите детето и семейството ми, прекрачвате всякакви граници – морални, законови и етични“, казва Точева.

Според кандидат-депутатът, преференциалната ѝ подкрепа „е плод на стотиците срещи в малките населени места“.

„Тя се дължи на факта, че няма човек, който да се е обърнал към мен и на когото да не съм съдействала, според възможностите ми. Няма да позволя да се подигравате с нашите избиратели, наричайки ги „платени“ или „купени“ хора. Единствените „купени“ са кандидатите от политическата партия, която вие подкрепяте и които, освен да участват в безсмислени протести, организирани от самите тях, нямат нито един контакт с хората от малките населени места във Варненска област. Всеки ще понесе съдебна отговорност за неистините, които пише и за неверните внушенията, които прави!“, гласи позицията ѝ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ