Киро изплаши България с лукава усмивка от хотелска стая: Правя правителство след втори април

7 Dni Bulgaria18.03.2023
кирил петков

Бяхме свидетели на пресконференцията на министъра на финансите в предишния ден и после в следващия. Тезите й бяха напълно обратни. Това заяви в ефира на Нова телевизия съпредседателят на ПП Кирил Петков, показвайки се от хотелска стая в Пловдив.

„Нашата идея е, че няма да вдигаме никакви данъци, включително и на ресторантьорите. Ще се върнем към старата си събираемост и пак ще завършим на под 3% дефицит. Въпрос е на липса на корупция и да няма дефицит в НАП“, заяви бившият премиер.

По думите му именно по-малката събираемост от НАП е единственият проблем, който в момента има МФ.

Той отново подчерта, че не иска да пипа данъците.

„Време е да започнем да говорим за реални решения. С два хода всички мислят, че ще намалят цените. Има само един начин това да стане – трябва да се фокусираме в българското земеделие. Да, няма да стане веднага, но трябва да се фокусираме върху производството си. Ние внасяме месо, домати, яйца. Истината е, че българското земеделие в последните 30 години бе фокусирано върху зърното.

Трябва да върнем производството на малките и средни ферми. Няма как да е по-евтино от Европа, като продуктите имат транспортни разходи, защото ги внасяме. Така ще спестим минимум 15% транспортни разходи. Ще има по-голямо предлагане тук и това ще намали цените. КЗК трябва да бъде променено. То е в състав от времето на ГЕРБ, време е да бъде сменено ръководството“, каза още той.

Според него доходите на българина също трябва да бъдат вдигнати.

„Г-жа Велкова направи нещо много ценно. Тя показа как един политик може да вкара несигурност в курса евро-лев. Именно така стана ясно, че е много по-смислено да влезем в еврозоната. Вчера на референдума на „Възраждане“ вече нямаше опашка, защото се видя, че ако влезем в еврозоната, храните няма да се качат, а ще се запазят“, каза той.

„Шенген е основна тема, не само защото трябва да пътуваме по-лесно без паспорти, а и защото българските фирми ще могат да се конкурират по-добре в Европа, защото няма да се налага да чакат на опашки с дни“, подчерта бившият премиер.

„Тези избори са малко по-различни, защото ние сме обединени. Ще бъдем първи и със сигурност ще има правителство. Ще предложим кабинет с позитивна политика. Искам да видя коя партия, която се предложи правителство след 5 избори с такава позитивна политика, не би подкрепила подобна програма„, каза задъхан Петков.

Аферистът бе запитан дали има амбиции отново да е премиер, а той отвърне с лукава усмивка, че просто иска България да е добре. 

Ще го правя от позиция, която е добре за страната„, каза той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ