На протестърчето Жоро Любенов му падна ченето от тези думи на професор Константинов в ефира на БНТ

7 Dni Bulgaria18.03.2023
1

Очаквам връщане на около 300 000 души по урните заради връщането на хартиената бюлетина. Това коментира проф. Михаил Константинов в „Денят започва“ с Георги Любенов по БНТ.

„Последната нормална активност беше през април 2021, след което последваха три избора с по 600 000 по-малко. Три пъти гласуват 2.6 млн. души, сега очаквам да бъдат 2.9 милиона“.

По думите му през април 2021, докато съществуваше опцията да се избира между машина и хартия, 27% от гласоподавателите са избрали машината.

„Поне половината от хората сега ще изберат да гласуват с хартиени бюлетини“, заяви Константинов.

Имаме две седмици да огледаме какво ни се предлага, да изберем за кого да гласуваме и да отидем, коментира експертът по изборни въпроси Румяна Дечева, също гост в студиото.

„Надявам се въпреки големия шум, въпреки препъникамъчетата в подготовката, които нямат особено значение за крайния резултат от изборите, всички да излезем“, допълни тя.

Според Константинов ЦИК се е престарала, като е накарала секционните комисии да събират резултатите от машинния и хартиения вот и подчерта, че компютрите на „Информационно обслужване“ трябва да правят това.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ