Гълъб Донев отряза писъците на Киро и Асен за оставка: Точно нея няма да пипам!

7 Dni Bulgaria18.03.2023
гълъб донев

Състоянието на финансите на държавата е стабилно. Няма опасност за доходите и пенсиите. Това каза в интервю за Нова телевизия служебният премиер Гълъб Донев.

„Няма опасност за валутния борд, няма опасност за валутния курс лев-евро, няма опасност и да изпаднем в дългова криза, защото служебното правителство прави всичко възможно, повишаваме събираемостта“, увери служебния премиер.

„Винаги когато се подготвя един такъв доклад, който предшества съставянето на проекта за държавен бюджет, се описват различни сценарии – ако не се предприемат определени мерки, какво би последвало. Така че това е един нормален доклад и нищо притеснително няма“, увери Гълъб Донев.

Според него фалит на държавата е по-скоро заглавие, което излезе в медиите.

Във връзка с призивите за оставка на финансовия министър Росица Велкова, Донев обясни, че това не е въпрос, който стои на дневен ред. „Тя е един професионалист, компетентен, който много добре води финансите на държавата“, е мнението му.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ