Бойко Борисов смълча Ловеч, сравни Рашков с изрода, дето е хвърлял хора на прасетата в „Слънчев бряг“

7 Dni Bulgaria18.03.2023
1

„Нищо не се е променило от времето на *Мирчо Спасов, защото дойде Бойко Рашков, едно и също котило. Представяте ли си концентрационен лагер да го кръстиш „Слънчев бряг“. Душата ти трябва да е мръсна, да хвъряш хора на прасетата да и ядат. Разчуствах се, защото като станах главен секретар, една мъка на майка ми, да види как е загинал най-скъпия ѝ роднина. Чак тогава намерих смъртния акт и там беше записано, че е загинал от „червения вятър“. Това е всичко различно от нашия морал. Не само вие на тази дати когато СДС отива там, ще отидат и всички младежи, защото нашето младо поколение не знае тази мракобесна фигура Мирчо Спасов, Кацамунски, не знае такива имена. Това трябва да е паметта ни, защото методите и разбирането им да унижат са същите. Умрял от „червен вятър“, умрял на „Слънчев бряг“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Ловеч. Повод за думите му е получения сертификат за благодарност, за дарението направено от партия ГЕРБ да се направи филм и да се помни историята за концентрационния комунистически лагер „Слънчев бряг“.

Лидерът на ГЕРБ отчете вината на медиите, че от сутрин до вечер показваха Кирил Петков в електромобил и рекламата за завод, но сега не показват празното поле. Не показват и пълния язовир. „Тая реклама която блъска от сутрин до вечер, включително и сутринта. Петков казва, че Велкова за два си противоречи. Не, това е секретен доклад до МС, но когато излезе публично положението е друго. Тя не може да го произнесе публично, защото ще носи наказателна отговорност. Тя го е изпратила до министерствата, за да знаят какво трябва да съкращават“, заяви Борисов.

Той припомни, че когато е станал премиер нито в София, Пловдив и други градове е имало спортни зали. А тази във Варна е висяла във въздуха, а отдолу под колоните 9 метра вода. В Бургас от две години е готова най-голямата зала в България, но не я пускат. Там трябваше да е световното по лека атлетика, но не го правят, защото ще се говори, че ГЕРБ я направи. Когато пуснахме Арена Армеец в София веднага федерациите бяха наградени с първенства. Същото за църквите и манастирите, вчеа над 5 хиляди души ни посрещнаха в Пловдив“, подчерта още Борисов.

„Снощи като се прибирах при Казичене мантинелата от катастрофата с миграните стои смачкана, маркировка няма. Уважаемия министър Шишков като е взимал ядките не е ли видял, че няма маркировки и хората ще се избият. Отвратителен е пътя и всичко е заяждане. Асен Василев казва, че живеем по-добре. Ако е така, станете и си отидете, тогава ние каква работа имаме при вас“, заяви пред пълната зала Борисов и припомни, за надценката при горивата и природния газ по времето на ПП и допълни, че имат свидетел, че точно по това време Асен Василев е бил в сградата на „Лукойл“ с точен ден и час. „Резултата от тези срещи се измерва в милиарди за сметка на хората“.

„Младене, силата е в армията. Има значение и лидера и дали са и двама лидери, дори седем лидери, но армията се състои от тези хора. Вчера в Пловдив си направих експеримент и накарах да излязат тези до 33 години и те бяха стотици. Имаме огромна армия от знаещи и можещи“, обърна се Борисов към хората.

* Мирчо Спасов Христов е политик от БКП, от 1957 г. е заместник-вътрешен министър. Мирчо Спасов организира и ръководи лагерите край Ловеч и Скравена, ръководи контрабандни канали и отговорен за източването на милиони левове от служба „Културно наследство“ към Министерството на външните работи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ