Ако не победим и на тези избори и не направим правителство, на следващите няма нужда да правим агитация. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти във Велико Търново. 

„Хемус“ щеше да е стигнала до възела, на 20 км от вас, защото между Плевен и Ловеч беше почти готова. Казвал съм ви, че когато направихме „Тракия“ и „Марица“ изкушението беше голямо да вържем и Варна и да направим „Хемус“, каза още той.

 

„Оставихме по сметка милиард и двеста, за да го продължат и без нас. В момента това е парадокс. Аз на ваше място нямаше да се махна от главния път, докато не започне да се строи. Трафикът минава през центъра на града. Какъв въздух обичате да дишате, бе? Защото в София много обичат да го мерят. Тировете пушат и ви влизат в блоковете“, допълни той.

„В момента ни спасяват оръжейната промишленост, изкарваме скъп ток и препродаваме руски петрол. Има една малка подробност – държавата възстановява ДДС-то. Ако е изнесена много военна промишленост държавата затъва с връщането на ДДС-то. Медиите обаче го разказват по-друг начин. Не могат да кажат само дали като отидат до магазина се чувстват по-богати. Касовата бележка казва друго. Велкова иска да обложи и бизнеса с 33% данък“, припомни Борисов.

Той твърдо заяви, че ГЕРБ няма да допусне вдигане на данъците, защото именно ниският данък е в основата на програмата на партията му.

Вчера гледам Кирил Петков, който вика „невиждано, неочаквано, изненадващо“. Но той бърка Брюксел с Шенген и си мисли, че белгийският премиер има нещо общо с това. Преди 18 часа същият този премиер е пожелал успех и на ДПС, както и правителство“, посочи той.

„През 2009 година попаднахме в най-тежката криза в света. Не дадох на нито една банка да мръдне и на нито един влог да бъде опразнен. 50 лв. си бяха 50 лв. Сега и вие не знаете какво да си купите с тях. В Брюксел България се даваше за пример за миграционната криза и единствената подкрепена за това. Когато Великобритания излезе след „Брекзит“ на всички държави намалиха парите, а на България дадоха плюс 200 млн. евро. След това дойде ковид кризата, БВП-то вървеше нагоре. Всичко зависи от вас и колко хора ще убедите“, обърна се той към симпатизантите си.

Борисов заяви, че с колегите му ще работят, но само ако има мощна подкрепа.

Вашите пари от джобенцата заминаха да се бият в Украйна и си говорим за Евроатлантизъм, вместо държавата да стъпи здраво като Полша, Румъния, те ходиха да гонят готвачките от руското посолство, само и само нещо да показват“, заключи Борисов.