Красавица от ГЕРБ категорична: Подкрепяме промяна в Конституцията. Да не се раздават безразборно пари!

росица кирова

Диференцираното на ДДС доведе до определени проблеми. 9% ДДС в туризма дойде заради пандемията, това е временна мярка и тя ще бъде прекратена, но по предвидим начин и не в момента. Браншът трябва да се възстанови и след това да бъде спряна. Ние няма да подкрепим такова решение в този бюджет. Бихме го оставили, както и ДДС за брашното и книгите.

Това заяви Росица Кирова от ГЕРБ-СДС по Nowa News.

„През последните две години водихме неразумна фискална политика, затова ще се наложи да се приоритизират предварително капиталовите разходи. Ние не използвахме 5 млрд., заложени за капиталови разходи през 2022 г. Ако те бяха изразходвани дефицитът щеше да бъде много по-висок. Упоменаването на цифри в бюджета оттук нататък не трябва да бъде правено неразумно“, смята тя.

По думите ѝ ГЕРБ няма да спре субсидиите за тока на бизнеса, но ще промени методиката. „Трябва да има критерии на подпомагане, защото има фирми, които нямат нужда от него. Компании с рязко нарастване на печалбата нямат необходимост от компенсации, затова не бива да се раздават безразборно пари. Между 11 и 15% дълг годишно ще има, ако продължим със същата бюджетна политика“, посочи кандидат-депутатът.

Кирова уточни, че ГЕРБ подкрепя промяна в Конституцията.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ