На купон на цигански бос: Изловиха лидери на ПП и ДеБъ да купуват гласове в „Столипиново“!

7 Dni Bulgaria20.03.2023
payimage-536938

Скандални срещи в Пловдивско организират кандидат-депутатите на коалицията „Продължаваме промяната“-„Демократична България“.

Водачът на листата на ПП-ДБ в Пловдив-Област Росен Костурков заедно с 19-ия в листата Мартин Заимов са се срещнали с циганския бос Яшар Асан. Това става ясно и от снимки на други участници в разговора.

Яшар Асан е бивш общински съветник и бивш човек на ДПС в града. В Пловдив се говори, че той ръководи цяло „Столипиново“ и от него зависи коя партия ще подкрепят ромите в квартал. На предишните избори Асан успя да изкара на „Промяната“ повече гласове от тези, които ДПС имаше в циганската махала. За никого не е тайна, че щом водачът на листата на ПП-ДБ в Пловдивско Росен Костурков и колегата му Мартин Заимов са се виждали с Яшар Асан, то това е било заради изборите на 2 април.

Явно пргеоворите са минали добре, защото продавачи и купувачи са си спретнали и купон вечерта. Скандалните срещи с циганския бос повдигат и редица въпроси: Така ли „добрите сили“ ПП-ДБ ще печелят избори? С контролиран вот в циганските махали? Къде е вътрешният министър Иван Демерджиев, който уж бори изборната търговия? Ще остави ли водачи на листи да се срещат необезпокоявано с цигански босове?



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ