Депутат от ГЕРБ със скандални разкрития: Комисия да разследва това безобразие на Промяната!

десислава трифонова

Третата в листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив Десислава Трифонова разкри в социалните мрежи подробности около скандалния договор за завода за електромобили от времето на бившия министър на икономиката Кирил Петков. В публикацията, озагалавена „Из мемоарите на един неслучил се завод”, тя пише:

„Помните ли завода за електромобили на Кирил Петков в Ловеч?

Има един незаконен договор за него с щета за 53 млн. лева, който Даниел Лорер се опита да скрие с извинението, че е търговска тайна.

Такива са те инвестициите на Промяната…все незаконни.

Ние от ГЕРБ-СДС помним как Кирил Петков се разхождаше по телевизиите да обяснява, че в България ще има завод за електромобили за 140 млн. евро и 1000 работни места.

Завод не само, че няма, но и щеше да бъде нанесена щета за 53 млн. лева на държавата, защото Министерство на икономиката е подписало договор с инвеститора в нарушение на закона и регламента.

За пореден път финансовите интереси на държавата не са били защитени.

Накратко:

беше позволено де факто изпълнението на проекта да е 4 години, а не 3 години;
щяхме да продължим да плащаме на инвеститора 5 години след изпълнението на проекта, което де факто означава да го “издържаме” в мониторинговия период, което е недопустимо и да го поставим в по-привилегировано положение;
Съвсем тенденциозно и в противоречие на закона в договора липсва:

1. Видът и размерът на обезпечението за изпълнение на задълженията;

2. Начинът на отчитане изпълнението на инвестиционния проект;

3. Видът и размерът на отговорността за неизпълнение на задълженията;

4. Контролът по изпълнението на задължения;

5. начините за уреждане на споровете между страните;

За съжаление, не мога да публикувам договора, тъй като не е предоставен по линия на парламентарен контрол, но е време за нова временна комисия, която да разследва и това безобразие на Промяната”.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ