Напрежението расте! Производители поставиха ултиматум, в петък излизат и ще стане страшно

производител

Расте напражението сред зърнопроизводителите в Североизтока. Причините-нерегламентиран внос на зърно от Украйна и неконтролируема популация на елени, които унищожавали посевите.

Според Станимир Станчев след събрание на регионалния съюз „Дунавско зърно“ е изпратено писмо с искания. „Искаме или камионите с украинско зърно да се конвоират през страната или да се въведе такса транзит от 50 евро на тон, за да не остават в България. Очакваме отговор до четвъртък и в петък преди обед ще имаме предупредително шествие. Хем искаме да покажем, че можем да затворим пътя, хем не искаме да създаваме главоболие на русенци и гостите на града“, заяви той пред Нова.

Зърнопроизводителят Рилка Игнатова пък споделя, че над 240 елена и сърнички опустошават посевите им. „Те излизат извън пасищата си и нападат нашите земеделски земи, стъпкват продукцията и изгризват бутона на слънчогледа“, обясни тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ