На път за Украйна, Кирил Петков спеше в купето на Лена! Викнаха ме и ми предложиха…

7 Dni Bulgaria21.03.2023
кирил петков лена бориславова

„Христо Ивананов се скри и не поиска да ходи в Украйна. На мен ми се раждаше дъщеря в този момент. Слави ми се обади и ми каза, че трябва да отида в Украйна, защото трябва да дадем ясен отговор на всичко, което се случва в България. Трябва да подкрепим това правителство, защото е хубаво българите, които гледат, говорят истината и казват, това което са видели с очите си. Тогава бяхме първата политическа партия, след като Кирил Петков каза, че ще се ходи на делегация в Украйна. Аз трябваше бързо да избирам и знаех, че това е правилното. „Демократична България“ до последно въртяха и Христо Иванов се чудеше как да не отиде в Украйна“. Това заяви бившият депутат от ИТН Станислав Балабанов в интервю пред „Има такъв подкаст“.

„Тогава аз помолих агента на Държавна сигурност Атанас Атанасов, че ДБ трябва да има поне един представител. БСП бяха ясни, стои Корнелия и Свиленски, които се подхилкват и казват, че няма да участват. Вечерта преди да тръгнем Атанасов се съгласи, а Христо Иванов се скри като мишка“, разказва още Балабанов.

Той разказа и пътуването във влака. „Всички бяхме в отделни купета, само Кирил Петков и Лена Бориславова бяха общо. Убеден съм, че те са обсъждали какво да правят с цените в отделно купе. Пътуваме ние идва Лена и ми вика: „министър-председателя иска да те види“. Аз реших, че става нещо сериозно. Стои Петков с един лаптоп, Лена до него друг. Та започна министър-председателят да ме ухажва политически. Тръгна от там дали не ми е скучно в Народното събрание и как в Министерски съвет си пътуват постоянно. Той започна с казуса с Македония, три часа, ми говори колко е важно да вдигнем ветото и как неговия приятел Димитър, били се видели. На бележката имаше „6 и ВМРО“ и как се опитвали да купуват депутати от ВМРО-ДПМНЕ да ни вкарат в Конституцията, ама тези са неподкупни“, разказва в подробности Балабанов, нещата които преди месеци спестяваше.

Той подчерта, че е противно на казаното от Кирил Петков, че разговора е бил неофициален, важен е морала, принципа и възпитанието.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ