„Няма жена, няма дете, кефят се да убиват от бой“: В Тъжа искат изселване на ромска фамилия

kmet

Четирима души остават с опасност за живота след вчерашния масов бой в Казанлък. В схватката участваха над 30 души, а арестуваните са 11.

В село Тъжа местни жители искат едната от ромските фамилии да бъде изселена. Силите на реда бяха изпратени в селата Тъжа и Манолово, за да бъдат възпрепятствани нови физически сблъсъци между участниците във вчерашния масов бой.

И в двете ромски села, откъдето са родовете Таирови и Бижиеви, продължава да има полицейско присъствие и жандармерия. От рода на пострадалите споделят, че се страхуват.

„Пет души пострадали има. Притесняваме се, никой нищо не ни казва“, сподели една от жените. „Няма жена, няма дете, когото хванат – убиват го от бой, просто се кефят. Тъженските хора са в Манолово“, каза друга жена от пострадалата ромска фамилия.

За напрежението в Тъжа и Манолово потвърждават и кметовете на селата. „Има напрежение. Не знам на какво се дължи, според мен на нещо дребно, но нещата от дребно отиват в по-голям план“, коментира кметът на село Тъжа Цвятко Балабуров.

„Страхът е голям. Това е варварство. Стари разправии и вражди. Необяснимо е откъде възниква тази агресия, той е пребит по най-жестокия начин, млад мъж на 36 г., с две деца“, коментира кметът на село Манолово – Мурад Моллаахмед, пише Bulgaria ON AIR.

Според кмета на Тъжа, откъдето са нападателите, враждата няма да спре скоро, особено след смъртния случай.

Двата рода е трябвало да присъстват на съдебно заседание заради масов бой през миналата година. До него така и не стигнали, тъй като отново се сбили вчера.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ