Слави пусна видео от Стара Загора в защита на Бойко! И посече Киро: Сега к’во, пак ли си разсеян?

7 Dni Bulgaria21.03.2023
payimage-525130

Лидерът на ИТН Слави Трифонов коментира констатациите от вчерашния доклад на Държавния департамент на САЩ.

„Вчера Държавният департамент на САЩ публикува годишния си доклад за състоянието на човешките права по света през 2022 г. Конкретно за България докладът много ясно критикува сериозната корупция на ниво държавна администрация и правителство. Критикува политическото и икономическо влияние върху медиите. Критикува и „произволните арести” у нас през 2022 г., като забележете – Държавният департамент дава пример с незаконните арести на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. И сега се питам – трябва ли чужда държава и чуждо правителство да ни посочват грешките на самозабравили се политици, които газят върховенството на правото?“, пише във Фейсбук профила си Трифонов.

Според него „Бойко Борисов си е за разследване отвсякъде. Това е със сигурност“.

„Но не може действащ министър-председател, който и да е той, да нарежда арест, на когото и да е било. Не може действащ министър-председател да се хвали: „Аз арестувах Бойко Борисов”. Това, което се случи преди една година, беше тежко погазване на върховенството на закона и на правото от страна на тогавашния министър-председател, от което не спечели нито закона, нито правото. Спечели Бойко Борисов. „Така не може” – казах го нееднократно, но никой не обърна съществено внимание. Вчера същото го каза и Държавният департамент на Щатите. И сега к’во – пак ли ще се правим на разсеяни?“, пита той.

Другото му подозрение е, че „разсеяността е неизбежна, щото в доклада ясно е посочено политическото и икономическо влияние върху медиите“.

Трифонов споделя и видео от Стара Загора от събота, където е коментирал същото и преди излизане на доклада.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ