Дясната ръка на Нинова скочи грозно на Йотова: Най-скъпоплатеният безработен в държавата!

калоян методиев

Илияна Йотова пак се намеси в предизборната кампания. Най-скъпоплатеният безработен в държавата определи надпреварата като вяла и встрани от важните въпроси за държавата. Този ѝ пореден противоконституционен акт има две измерения.

Първо, кампанията е динамична, с ярки сблъсъци, които дори надминават добрия тон. Освен това има сериозно идейно противопоставяне по теми като войната в Украйна, инфлация и таван на цените, финансовата стабилност, Еврозоната, джендър идеологията в училищата, за каква точно социална политика да отиват парите и колко, за данъците, доходите и пенсиите, за съдбата на паметниците, за енергетика, за мигрантската криза и т.н. Всичко това са маловажни теми според вицепрезидентката. Явно нейният дневен ред е друг от този на обществото и неговите партии.

Това коментира на страницата си във фейсбук политологът и бивш началник на кабинета на соцшефката Корнелия Нинова Калоян Методиев. Той написа още следното:

Второ, не е нейна работа да определя каква е кампанията, нито постоянно да напада партиите. Не ѝ се плаща от джоба на данъкоплатците, за да се държи като „черна станция“ и да се намесва в изборите. И за кой ли път да нарушава конституцията, според която президентската институция олицетворява единството на нацията. Никъде не пише разделението. Никъде не пише президентската институция да отблъсква избирателите от урните и да громи кампанията.

За последната година тя участва в свалянето на редовното правителство с непрестанни вербални атаки, намесваше се във вътрешнопартийни въпроси и предизборни кампании. Няма нито спирка, нито отговорност!

Деликатният въпрос е, че ако започне процедура по импийчмънт Йотова може да се озове в ролята на държавен глава. Рискът е, че с това ѝ поведение може обществото да получи още от същото, а и по-лошо. Очевидно напористата дама „загрява“ на тъча.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ