ВОЙНА! Слави Трифонов вдигна мерника на Нова: Аз да не съм боксова круша за хора, които са слуги?!

слави трифонов

Днес в телевизионно интервю с кандидат-депутата на “Има такъв народ” Станислав Балабанов, журналисти на “Нова” за пореден път демонстрираха двоен стандарт и политически пристрастия. Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на партията Слави Трифонов.

По думите му не може журналист, който води интервю, и то в момент на предизборна кампания, да използва израз като “патеричка” по адрес на партия, която участва наравно с всички партии във въпросната предизборна кампания.

„Не може да използва изрази, като този, че след изборите “краставичките вече са продадени”. Въобще, през цялото време двамата водещи не задаваха въпроси, а правеха внушения“, добавя той.

„Аз съм абсолютен защитник на свободата на словото и приемам, че Вие имате право да се държите така. Аз пък имам право да не Ви гледам телевизията и да не пускам повече хора, свързани с мен и с това, което правя, нито да Ви гостуват, нито да участват във Ваши телевизионни предавания“, заканва се той.

Публикуваме пълния текст на коментара му без редакторска намеса:

Днес в телевизионно интервю с кандидат-депутата на “Има такъв народ” Станислав Балабанов, журналисти на “Нова” за пореден път демонстрираха двоен стандарт и политически пристрастия.

Не може журналист, който води интервю, и то в момент на предизборна кампания, да използва израз като “патеричка” по адрес на партия, която участва наравно с всички партии във въпросната предизборна кампания.

Не може да използва изрази, като този, че след изборите “краставичките вече са продадени”.

Въобще, през цялото време двамата водещи не задаваха въпроси, а правеха внушения. Внушения, които не смеят да правят срещу представители на други политически партии. А поводи – много. Например, купувани ли са депутати.

Я, че аз да не съм боксова круша за хора, които се мислят за журналисти. А всъщност са слуги.

Ако въпросните т.нар. “журналисти” имат политически пристрастия, могат да ги изразят на 2 април пред избирателните урни.

А не в предизборни интервюта, които водят.

Провокиран от цялата тази история, взех решение и изпратих писмо до главния директор на “Нова”. Прилагам писмото:

Госпожо Здравкова,

Сутринта поведението на Виктор Николаев беше тенденциозно и това не е само негово отношение, а и на други Ваши служители, бих казал на всички. Явно има двоен стандарт към хората, които каните. Свързани ли са с мен, отношението е явно негативно, тенденциозно и показва пристрастие.

Аз съм абсолютен защитник на свободата на словото и приемам, че Вие имате право да се държите така. Аз пък имам право да не Ви гледам телевизията и да не пускам повече хора, свързани с мен и с това, което правя, нито да Ви гостуват, нито да участват във Ваши телевизионни предавания.

Слави Трифонов



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ