Служител на магазин в Бургас: Работодателите издевателстват над нас. Шеф: Нямам нищо общо

167949833843645

Шефовете на хранителен магазин „Болеро“ вече удариха тавана на нахалството. От няколко дни сред персонала вече се е разнесла новината, че заплатите на служителите ще бъдат орязани, за да се съберат средства, с които да се покрият бракуваните стоки. За това алармира Флагман.бг Светлана Симеонова, която работи като охрана в обект на веригата в блок 164 на бургаския жк. „Славейков“.

По думите й, всички служители ще трябва да заделят по 50 лв. от месечните си заплати, за да покрият загубите на магазина от стоки, които са с изтекъл срок на годност или са се вкиснали, преди да бъдат продадени.

„Работя в магазина от септември 2022 г. Брутната ми заплата е 900 лв., а чисто вземам около 700 лв. Едва свързвам двата края с това смешно възнаграждение. Защо таксуват нас за бракуваната стока? Аз не съм съгласна с това. Този месец трябваше да получим заплата на 18-о число, още не са ни платили. Дори вчера поисках от моя колежка пари, защото нямам какво да ям. Работодателите издевателстват над нас. Това вече е свръхнаглост“, жалва се Светлана.

Тя апелира Инспекцията по труда да се намеси и да защити правата на служителите във веригите на магазин „Болеро“.

Управителят на магазин „Болеро“ в ж. к. „Славейков“ Силвия Иванова обаче отрече да е въведена подобна процедура по събиране на средства за покриване на бракуваните стоки в магазина.

„Какво събиране? Аз нямам нищо общо нито със заплати, нито с раздаване на заплати, с нищо. Такава практика в магазина няма“, каза Силвия Иванова пред репортер на медията, но дори не попита откъде колегите разполагат с тази информация.

Опитали са да се свържат с г-жа Пенка Керемедчиева, която стопанисва едноименната верига хипермаркети в Бургас, но телефонът й е изключен.

Кой е крив и кой е прав – нека изясни Инспекцията по труда.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ