Паника след ромското клане в селото на убития Рангел. Майка му е посечена с брадва

ромско клане

Жители на село Тъжа, пожелали анонимност, споделиха пред Нова телевизия, че агресивният род, който стана причина за масовия бой в Казанлък, всява паника. Хората се страхуват да излязат с децата си и да отидат на детски площадки.

„Моите деца бяха по земята в кръв. Моите деца нападнаха, моя мъж нападнаха. Те са сега на свобода“, разказва майката на убития Рангел Станчев. Тя също е пострадала, ръката ѝ е посечена с брадва.

„Жена да я бият мъже. Какво е това? Тя е жена, с брадва са я рязали, осакатиха я. Детето ѝ почина, мъжът ѝ всеки момент може да умре“, заяви лелята на починалия.

„Пред мен човек желязна тръба удари моя мъж по главата“, разказа друга жена от селото.

По думите на хората, родът на едната от участвалите в сбиването групи се държали агресивно, били много самоуверени, защото са много, бият хора и държат всички в страх. От рода на убития се възмущават, че извършителите са на свобода и отново могат да посегнат на някого. Занимават се с кражби, крадат коне, но никой не смее да се разправя с тях.

Местните се притесняват за имуществото си, но най-вече се страхуват от физическо посегателство. Хората настояват родът Тахирови да бъде изселен от селото.

Кметът на селото също потвърди, че в Тъжа витае страх. Имало обаче и възмущение от мярката, според която извършителите били пуснати след 24 часа. Той гарантира, че проблеми в селото вече няма да има.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ