Надежда към президента: Радев явно има интереси в полза на Русия. Това е възмутително поведение

надежда нейнски

Предстоят най-важните, исторически избори, заяви бившият външен министър и експосланик на България в Турция Надежда Нейнски. Според някогашния син лидер, Румен Радев показва интереси в подкрепа на Русия.

„На тези избори се поставя на карта геополитическата карта на България. Завъртането на рулетката, невъзможност за съставяне на стабилно мнозинство, би поставило на карта много от изборите, които България е направила до този момент”, каза Нейнски в предаването „Твоят ден” по “ Нова нюз“.

Помолена да коментира изказването на президента Румен Радев, че страната ни няма да даде оръжие на Украйна, докато на власт е служебното правителство, тя каза, че за нея това не е изненада.

„Моят логичен въпрос е: Как точно президентът си представя мира. Тезата „аз съм за мир” звучи примамливо, няма политик, който е за войната, но си представя мира по различен начин”, каза Нейнски.

По думите й мирът, който си представя Путин, е признаване на анексираните – т.е. завзетите от руската армия територии, капитулация на Украйна и от там нататък, разбира се, възстановяване на зоните на влияние с Русия.

„Не можем да знаем какво е в ума на руския президент и ако следим неговите действия през последните години, бихме казали, че следват един ясно начертан план. Затова изказването на българския президент, влизайки изцяло в унисон с интересите на Русия, за мен това е възмутително поведение.

Затова казвам, че на тези избори залогът е много голям – ако в България не се състави стабилно евроатлантическо мнозинство, ще продължим да имаме служебни правителства, назначени от президента Радев, който очевидно има интереси в подкрепа на Русия”, каза бившият външен министър.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ