Скандални разкрития за Иво Лудия, виновен за мелето с 3 жертви: Имал златен талон за шофиране

иво лудия

47–годишният Иво Даскалов с прякор Лудия, който след употреба на алкохол остави три жертви на Околовръстния път на Пловдив, поиска по-лека присъда. На първа инстанция получи 10 години затвор и 12 г. без право да шофира.

Адвокатът му Йордан Давчев пледира пред апелативните магистрати, че клиентът му имал златен талон за шофиране.

На 2 май 2021 година с 2,17 промила алкохол в кръвта и със скорост 180 км/ч тръгнал да изпреварва друг автомобил, навлязъл в насрещното и блъснал идващата срещу него кола. На място загива шофьорът й Радослав Усков, който се возил при Лудия, пише Лупа. От джипа на Даскалов изхвърчал Георги Кирянов, който по–късно също умира.

Преди трагедията Лидия и приятелите му празнували Великден. По време на празненството 38-годишният Усков получил хипертонична криза и трябвало спешно да бъде откаран в болница. Тъй като не успели да извикат такси, Даскалов предложил да го закара. Адвокатите на Лудия Йордан и Константин Давчеви поискаха нова експертиза да покаже дали тримата загинали са носили предпазни колани. Молбата им обаче беше отхвърлена.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ