Цяла България говори за този баща! Остави децата си в детски център, хукна да чисти замърсен участък

доброволец

Мъж предприе доброволческа инициатива по почистване на замърсен с отпадъци участък.

Мариета Димитрова се разхождала в Студенски град, когато била спряна от мъж, който я помолил за помощ. Той не е помолил Мариета да се включи в почистването, а само да разпространи добрата му кауза.

Оказва се, че човекът е румънец, женен за българка. Оставил е децата си – близнаци, в детски център, за да може да почисти мястото, замърсено с отпадъци, разказва Мариета.

Димитрова признава, че районът е приличал на сметище преди мъжът да го почисти, предава GlasNews.

„Каза, че в Румъния, с граждански действия и инициатива, са построили детска болница на стойност 30 млн. евро. Каза ми: “Не държавата,ние сме отговорни “. Помоли ме, ако имам познати и приятели, които биха се включили, да им предам думите му. Предавам ги. Освен това му благодарих и се извиних от наше име. Накрая ме попита колко е часът. Отвърна с думите: ”Супер, имам точно час да довърша”. Изпитах странна смесица от срам и благодарност. Румъния е точно до нас, но те го могат. На нас ни трябва БТВ, за да ни напомни да изчистим България за един ден. Аз бих казала “Да не мърсим България всеки ден“ от мое и негово име. Благодаря! Най-вече на този буден и трудолюбив човек. Интересно за колко време това място отново ще се превърне в сметище? Надявам се никога“, написа Мариета Димитрова.

Публикацията на Мариета събра над 4 хиляди харесвания в социалната мрежа Фейсбук. В коментарите заваляха поздравления към мъжа, почистил района. Самият той коментира доброволческата си инициатива – публикуваме коментара му без редакторска намеса:

„Благодаря на всички! Моето име е Габриел Христяновичи и аз съм румънец, живеещ в Лондон. Ожених се за българска дама и така научих български в Обединеното кралство. В това видео ще ви покажа как станах доброволец в София, столицата на България и започнах да почиствам два много мръсни парка, които се намират в Студентски град.

Нашите близнаци имаха много рядък синдром и поради това се борим със физиотерапия за единия от тях, за да му помогнем да ходи.

Парковете се намират в близост до клиниката, където синът ми ходеше на сесии, а аз започнах да почиствам за 1-2 часа на ден. По мои сметки има около половин хектар и съм доволен, че успях да го почистя. Ще се върна през лятото и ако видя, че някой се е грижил за парковете и ги е почистил, това ще ми даде сила и надежда да продължа и да доведа още доброволци с мен. Благодаря!“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ