Тъгата е неописуема! Погребаха най-тежката българка на рождения й ден, не успя да сбъдне мечтата си

Image_14064697_40_0

Погребаха най-тежката българка навръх рождения й ден!

Вчера Христина от Дупница трябваше да навърши 33 години, но не успя да дочака Христовата възраст. 300-килограмовата жена бе погребана на обяд в родния си град. Христина издъхна в сряда рано сутринта в съня си.

„Не знам как ще се оправим и какво следва оттук нататък“, не може да скрие мъката си пред „България Днес“ майката на Христина – Цветанка Секулова.

Христина преживява силен стрес преди десетилетие, вследствие на което отключва биполярно разстройство. Заболяването съпътства човек цял живот и се характеризира със силни промени в настроението. Така Христина започва да пие лекарства. От тях психическото й състояние се подобрява, но физическото се влошава. Дупничанката започва да трупа стремглаво килограми, които безмилостно я обездвижват и я приковават на легло.

Младата жена мечтаеше през новата година отново да може да излезе на разходка сред природата. Анонимен дарител бе на път да сбъдне копнежите й, като покрие операция в Турция, при която се отстранява 80% от стомаха на пациента. Христина започна хранителен режим и подготовка за един от най-важните дни в живота си, но не успя да извърви пътя докрай.

Родителите й трудно се справят не само емоционално, но и финансово. Покрай грижите за дъщеря си Цветанка оставя своето здраве на заден план. Единият крак на майката е почти обездвижен и приема силни болкоуспокояващи. Секулова има нужда от адекватни медицински грижи и лекарства.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ