Хванаха известна автошкола в Пловдив с данъчни нарушения, НАП я запечатва!

Автошкола Пловдив

Известна пловдивска школа за обучение на шофьори попадна в черния списък на НАП като обект, подлежащ на запечатване.

Търговският обект, в който са отчетени данъчните нарушения, е един от центровете на автошкола „Гавазов и син“, който е разположен на ул. „Атанас Каменаров“ № 5 и е стопанисван от дружеството Учебен център „Гавазови“ ООД, пише Трафикнюз.

Наш репортер потърси за коментар управителя на школата Борис Гавазов за причините и обстоятелствата бизнесът им да попадне под ударите на данъчните, ала господин Гавазов отказа всякакъв коментар, обясни, че „няма такова нещо“, и въпреки настояването, че информацията за запечатването на обекта е публична, той категорично отказа да отговори на въпросите ни за регистрираните нарушения. Уклончиви бяха думите му за това дали е наясно, че обектът му подлежи на запечатване.

Автошколата на „Гавазов и син“ е под шапката на две дружества – вече споменатото Учебен център „Гавазови“ ООД и „ЕЛИТ – АУТО“ ООД. Това става ясно от еднаквата собственост и управление /Борис и Павел Газавови, както и Василка в първата фирма/, седалищата и адресите на управление на двете дружества – едното с горепосочения адрес в кв. „Мараша“ и основният офис, намиращ се на първия етаж в апартамент в блок на бул. „Цариградско Шосе“ № 60.

Припомняме, че предходния месец започнаха масирани проверки на автошколите в страната. Съвместна проверка на служители на Икономическа полиция в Главната дирекция „Национална полиция“, колегите им от ОДМВР-Пловдив, служители на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ и на НАП-Пловдив беше проведена в три центъра за обучение на водачи на МПС, стопанисвани от две юридически лица в Пловдив.

В хода на инспекцията на адрес, собственост на юридическото лице, стопанисващо две школи, е установено, че паричните преводи от курсистите към учебния център, се извършват предимно на ръка, като им се издават квитанции от друга автошкола.

Така след снети подробни обяснения и извършена проверка от страна на НАП е взето решение да бъде затворен въпросният учебен център до отстраняване на пропуските.

При проверка на дружеството във втори обект пък са установени несъответствия в касовата наличност, големи разминавания в реализираните обороти и оборотите, декларирани пред НАП в месечните Счетоводни декларации и годишните данъчни декларации.

Констатирани са и други нередности по линия на ИА „АА“, за които предстои налагане на актове.

Припомняме, че в края на юни от НАП обявиха, че несъответствията в оборотите само на 4 автошколите в София наброяват близо 7-цифрена сума. Колко са укритите пари от бизнеса с курсисти на територията на Пловдив предстои да стане ясно, след като бъдат съобщени официални резултати от проведената проверка на отчетността на дружествата.

Снимка: Трафикнюз.бг



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ