Борисов побесня заради топ водещ: Защо мълчите на Асен Василев, Рашков ли ви изплаши? Срам!

бойко борисов

„Благодаря на патриарх Неофит, че намери време днес да ни благослови и да пожелае успех на целия ни народ, на всички вас и на партията. Същото направи и Вселенския патриарх, защото както е казано в Библията: „Без Господ нищо не може да се направи“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на предизборната си обиколка в Бургас.

„ГЕРБ е изградила и реставрирала стотици църкви, манастири и джамии. И за едните, и за другите, и за католиците в Раковски и на други места“, каза още председателят на ГЕРБ.

„Сутрин като събера хората в централата и ме питат защо не лъжем и ние. Петков обеща 50 млрд. инвестиции. Те не могат да си представят 50 млрд. Това е почти целият бюджет на държавата.

Те лъжат и услужливите медии траят. И като прибавим магистралите, мостовете и тунелите и застанем пред Бургас на неготовото, аз щях да седя всеки ден там и да питам защо не ми пускат пътя до Слънчев бряг. Не ми пляскайте, то е за срам“, ядоса се той.

„Кой ви уплаши така? Аз като дойдох през 2009 година започнахме „Меден рудник“. Нямаше околовръстни в Созопол. Тая гняв, защото българите не сме страхливи“, посочи лидерът на ГЕРБ.

„Вчера гледахте ли „Панорама“? Ако сте гледали, щяхте да сте разочаровани. Ако бях на мястото на американските ни партньори щях да се притеснявам заради отрочетата си. Бойко Василев гледа Асен Василев и мълчи, вместо да му зададе въпрос.

Защо купуваше на 300 лв. газа? Защо не направи конкурс. А? Що бе хора? Кой така ви уплаши? Не бяхте такива. Ако е Бойко Рашков, срам за нас, ако тоя сатрап може да ви уплаши. В крайна сметка арестува мен, а не вас“, разгневи се още Борисов по повод грозната сцена, която се разигра в петъчното предаване на БНТ.

Борисов попита защо народът е позволил „Продължаваме промяната“ (ПП) да краде от джоба им по 1 лв. на всеки литър нафта.

„Ако някой е гледал Асен Василев как се гушкаше с „Възраждане“, да каже дали му е било приятно. Както и на посолството, разбира се.

Интересно ми е „Демократична България“ (ДБ) как ще реагират на подобни изказвания. Изведнъж замълчаха. Добре, че беше Делян Добрев, за да каже, че нямат шанс, само с ГЕРБ, за да ги държим в правилните коловози. Всичко останало е медийна измама. Теоретично няма как да работим“, обясни още лидерът на ГЕРБ.

„Всичко им е менте. Отишли в Русе на опера. Снимали най-отзад, написали „пълна зала“, а те хората са на представление. А вие искате пак да ви управляват.

Преди две години като идвахме тука с Орбан, Дейвид Камерън, гледахме границите, корабите, оградата – нула миграция, пример. И к’во стана сега? Взеха решение мигрантите по Европа да се връщат по местата, където са влезнали.

Почва ли да ви става ясно какво сте си донесли, когато изчегъртахте мен и ГЕРБ“, попита експремиерът.

„Не ви агитирам да гласувате за нас. Ако искате да оцелеем, вие сами трябва да гласувате. Знам как да я изтеглим, да я направим водеща на Балканите, защото такова беше България. 2 г. не е лош сън, той е с огромни последици за всички нас. Непоправими дори. И тая гняв, защото българите не сме бъзливи. А така ви натиснаха, че вие се уплашихте. Явно не са измислили добре как да го направят, и оцеляхме“, заяви той.

„И сега всички очакват нас, защото само ние можем. Като „Има как“, защото 2 г. не показаха как. Никой услужлив журналист не задава въпроса защо се хвалят с икономиката от Тодор Живков“, каза още Борисов.

Той нарече кандидат-депутатската листа „прекрасна“.

„Имаме и много четящи, рибари, лекари, учители. Това, което сме обещали, пак ще го направим. Няма къде да ходим. Ние не сме като Еконта – да си заминем за Испания да си живеем там. Помните ли един министър на транспорта – пощите не работеха и не можаха да ви плащат пенсиите. И с 200 се изнесе за Испания. Така ще ги търсите и тия. А ние ще сме тука“, посочи лидерът на ГЕРБ.

„За 6 млрд. сме изнесли продукция. Корнелия казва: „Един патрон не сме изнесли“. А сме изнесли за 6 млрд. И всичко през посредници за дебели комисионни. Медиите имат забрана да разследват. А „Лукойл“ какво направиха? Над 6 млрд., ваши, са отишли при Путин. Това го пише, ако някоя медия случайно прочете. То си пише „износ към Русия“. Байдън и Трюдо казват, че ще има нови чудовищни санкции за Русия“, припомни Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ