Крайна нищета: Дядо бута жена си в количка за вар цели 3км, за да я заведе на лекар

възрастни хора

Двойка пенсионери мизерстват в дома си край Монтана. Семейството живее в мизерия и нищета, без почти никакви средства за оцеляване. Баба Иванка и дядо Йордан се издържат само от социалната пенсия на мъжа, която е в размер на 247 лева. Половината от средствата дават за социален патронаж, предава GlasNews. Ползват само една лампа, за да не хабят ток. Когато се наложи Йорданка да посети лекар, Йордан я води в количка за вар.

От фондация Подай ръка са организирали кампания по осигуряване на изстрадалите пенсионери. За броени часове добри хора са осигурили храната им за една година.

Ето историята им:

„Това са Иванка на 69 години и Йордан на 76 години от село близо до град Монтана. С молба да им помогнем, към нас се обърнаха съседи на самотно живеещите възрастни хора. Йордан и Иванка нямат деца, напълно сами са. Мизерията и нищетата в която живеят двамата възрастни хора е огромна.

Оцеляват само с 247 лв. пенсия (социална) на дядо Йордан, които не им стигат за абсолютно нищо. Половината от тези 247 лв. дават всеки месец, за социален патронаж, като хората им готвят и им доставят храна и по този начин те оцеляват.

Дължат пари в местния магазин, тъй като редовно пазаруват на версия. Ползват една единствена лампа, защото не могат да си плащат тока иначе. Не ползват дори телевизор. Телевизия не са гледали от години. След сериозно падане, баба Иванка едвам стои на краката си. Започва да има тежки ставни проблеми, като се налага да й се бият инжекции, за които семейството плаща. За да я води до лекаря, Йордан я бута в количка за вар цели три километра, за да може това да се случи.

Има огромна нужда от нови дрехи за хората, (М размер) обувки (39-ти и 43-ти номер) Имат нужда и от нови чаршафи, завивки и възглавници, техните са скъсани. Живеят в една стая в керепичена къща, която е в тежко и окаяно състояние. Необходимо е да осигурим максимално прехраната им, който има дрехи и обукви, нека ги предостави за семейството. Ще поемем тока им, като желаем да им пуснем поне телевизия. За инжекциите семейството плаща пари и абсолютно всеки месец не им достигат, за да ги осигуряват напълно.

Всеки, който желае може да подкрепи каузата ни за Йордан и Иванка, чрез сметка:

BG60STSA93000027878362

Банка ДСК/STSABGSF

За Подай ръка ЗПДБ

Основание: Дарение за кауза на Подай ръка – 03

PayPal:

[email protected]

Всеки, който желае може да подкрепи възрастното семейство лично на място.

За да запазим сигурността и спокойствието им, лични данни публично/онлайн не предоставяме, а селото ни сме уточнили.

Не всеки е добронамерен, за съжаление.

При желание от ваша страна да подкрепите семейството, може да се свържете с колегите ни на 0893/025-067 е наш екип ще ви съдейства напълно и ще ви заведе на място при Иванка и Йордан.“

Ако желаете да дарите дрехи или друго, може да го направите в нашия офис:

София, ул. Българска Легия 37

За Подай ръка

0893/025-067



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ