Корнелия Нинова хвърли бомба за Радев: Лицемерие! Подписал е документи, а пред народа каза…

корнелия нинова

Хората са притеснени от проблема с войната в Украйна. Ние сме за запазване на неутралитет и сме за това България да не предоставя военна помощ на Украйна. Трябва дипломация и търсене на мирно решение. Това заяви пред БЛИЦ лидерът на БСП Корнелия Нинова, която бе гост на бабека и виното в пловдивското село Цалапица.

„Имаме една добра новина от сутринта. Тя е, че президентът Макрон и г-жа фон дер Лайен заминават за Китай, за да обсъдят китайския план за установяване на мир“, каза още Нинова.

На въпрос как ще коментира вчерашното изказване на президента Румен Радев, че страната ни няма да предоставя пряко оръжие на Украйна, лидерът на БСП заяви:

„Изказването на президента е противоречиво, защото въпреки че изразява пред нас и пред народа несъгласие с предоставянето на военна помощ, е подписал документите за предоставянето на боеприпаси и разбирам, че Министерството на отбраната ще даде резервите си на ВМЗ-Сопот и през завода те ще бъдат изнесени.

Т.е. има доза лицемерие в това поведение. Още по-изненадващо е, че на въпроса би ли арестувал Путин, ако дойде в България, Румен Радев не дава отговор и шикалкави“.

Тя припомни, че БСП е внесла в Конституционния съд искане да се обяви за противоконституционен износът на оръжие и декларира, че червените ще продължат тази битка, защото България по никакъв начин бе бива да бъде въвличана във военни действия.

Корнелия Нинова каза още, че хората са притеснени за цените на храните и за доходите си и че в следващия парламент БСП ще продължи битката си за социална политика, за която в предното правителство постигна добри резултати.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ