След тези думи на Тома Биков, Калин(к)а на Киро се чуди победител ли е или куха лейка

7 Dni Bulgaria26.03.2023
payimage-512805

Съдебната реформа и законопроектът за контрол над главния прокурор нажежиха страстите в предизборния дебат по бТВ.

Темата изправи на нокти един срещу друг бившият заместник-председател на парламентарната група на ГЕРБ Тома Биков и ексвицепремиера в кабинета „Петков“ Калина Константинова.

На въпроса при какви условия евентуално партньорство с ГЕРБ би било възможно пред „Продължаваме промяната“, Константинова завъртя плочата, че това може да се случи, ако от партията на Бойко Борисов поемат отговорност за магистралите, за присъствието на Владислав Горанов в списъка „Магнитски“ и когато отговорят ясно дали ще подкрепят законопроекта за главния прокурор.

Биков контрира, че кой е извършил престъпление и кой не – решава съдебната система, и посочи, че според доклада на държавния департамент на САЩ нивата на корупция са високи през последни две години.

„Нека каже г-жа Константинова защо са високи нивата на корупция по време на техните управления. Арестът на Борисов, Арнаудова и Горанов също попадна в доклада на държавния департамент.

Предлагам на направим съдебна реформа, в която Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков да казват кой да ходи в затвора. Вие ходите 10 см над земята, имате харизма на полубогове. Вземете най-накрая да определяте кой е виновен, кой е крив, кой е прав. Този закон сам по себе си не е съдебна реформа.

Съдебна реформа е нещо много по-голямо. Този закон ще го приемем, няма никакъв проблем, за 3 часа ще го приемем. Но той е съвсем малко част от това, което трябва да се случи. Добре, ще ви я подкрепим тая съдебна реформа, вие сте богоизбрани… Всяко ваше желание е закон за нас“, изби го на хумор Биков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ