Изумително тъп Киро: Правилно арестувах Борисов! След 2-ри очаквам от ГЕРБ подкрепа за кабинет

7 Dni Bulgaria26.03.2023
кирил петков

Във Франкфурт сме с Ицо Хазарта. Чакат ни хора, които да зададат въпросите, които и вие ще ми зададете. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков в жива връзка пред bTV.

„Помощите не идват от бюджета, а от енергийните дружества и могат да се дават помощи без да има деифицт в бюджета и това не е проинфлационна мярка. Ще следим как вървят пазарите. Ако цените на европейските пазари паднат, няма нужда от помощи, но ако се задържат високи, помощите за бизнеса ще бъдат там. Тези пари не са бюджетни пари“, обясни той.

Според него помощите трябва да бъдат добре таргетирани.

„Каквито и пари да се плащат на пенсионерите, почти е невъзможно да се вдигнат цените на стоките на европейския пазар. Това, че сме вдигнали инфлацията с пенсиите не е вярно“, категорично заяви той.

Петков заяви, че ПП няма да подкрепи да се променят данъците.

„Истината е, че със съществуващите данъчни ставки ще влезем под 3%. Бизнесите спират да имат предвидимост, ако днес ги обложите със свръх печалба, догодина пак. Една от силите на България е че има ниски данъци и са предвидими. Това, което трябва да се каже е, че най-важния данък, който трябва да бъде премахнат е данък корупция. Тогава България ще стане атрактивно място за инвестиции“, каза той.

„Аз се зашеметих от нещата, които служебното правителство каза. Един ден г-жа Велкова каза, че е страшно и има 7% дефицит, после се опроверга, после премиерът я опроверга. Всеки път го виждаме това преди изборите. Това, което се случва, е че януари не е имало добро събиране на ДДС-то“, посочи Петков.

„Военните заводи в Сопот и Казанлък, изцяло работеха и приходите от военната индустрия бяха 5 млрд., въпреки че нямаше директен износ към Украйна. Мисля, че е важно да имаме солидарност към Украйна и да не се делим от Европа“, поясни още той.

Съпредседателят на ПП коментира и незаконните арести на Борисов, Арнаудова и Горанов.

„Това, което разчетох от доклада, ако го съчетаем с предишната ситуация с „Магнитски“, всъщност „Магнитски потвърди много от фактите за този арест. Америка показа, че начинът, по който се случи не е най-правилен. Както нямаме главен съдия, не трябва да имаме и главен прокурор“, усука той.

За Петков е важно да има правителство след изборите и това бил приоритетът на ПП.

„Понеже аз наистина вярвам, че сме 3-4% над ГЕРБ и мисля, че би било много скъпо друга партия да не ни подкрепи, ако на масата са решенията, които всички българи чакат да се направят. Ще работим с позитивната програма да има правителство, но ще бъде правителство на малцинството. Това не е призив към ГЕРБ, а към всички народни представители в следващия парламент“, каза той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ