Много дълга нощ в съда: Задържаха всички 19 души от фабриките за нелегални цигари! (СНИМКА)

белезници

Всички 19 души, задържани по време на акцията срещу петте нелегални фабрики за цигари, бяха задържани след заседание в Районен съд Пловдив, продължило 5 часа.  Делото приключи един час след полунощ. Според защитниците на арестуваните заседанието се е провело при множество процесуални нарушения. Те смятат, че мерките за неотклонение не е следвало да се гледат в Пловдив изобщо, тъй като на наша територия няма реализирано престъпление.

Досъдебното производство бе образувано за пране на пари, но доказателства по това обвинение не са били представени на този етап от Прокуратурата. Между задържаните имало мъж с онкологично заболяване, на когото предстои лечение в чужбина и друг, чието дете е болно от церебрална парализа и му предстои операция във Франция. На този етап няма арестуван някой от организаторите на нелегалните производства, а задържаните са работници, един шофьор и двама мъже, които са давали сгради под наем.

Акцията беше извършена в четвъртък срещу петък, едновременно на територията на 8 областни дирекции.  Разкрити са 4 фабрики за незаконни цигари, хале с машини за рязане на тютюн в Калугерово,  в последните дни са извършени 15 претърсвания на различни територии на страната. Има и заведено дело за пране на пари.

Една от фабриките е в Тутракан. В нощта на операцията тя е била работеща, оборудвана със съвременна технология, пълна с готови мастер боксове. Разбити  са още 3 фабрики в Горна Оряховица.

В село Калугерово, Пазарджишко е открита огромна техника за производство на безакцизен тютюн. Обемите на производство на цигари са огромни – всяка една от фабриките произвежда около 100 000 кутии на ден. За да се разкрият 4-те фабрики, са използвани СРС-та. На 2-3 дни продукцията се изнасяла и разпространявала в страната и извън нея. Във всички фабрики имало спални помещения, бани и тоалетни, оборудвани са били с фитнес, готвач. Работело се денонощно, 15 дни в месеца.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ