Ври и кипи! Виктор Николаев изригна в ефир: Страшно безобразие! Каква е тази сума, екстра ли е?

виктор николаев

Продължава разчистването на щетите в Пловдив след ураганния вятър във вторник.

Мъжът, който беше затиснат от паднало дърво, е бил опериран, разказа съпругата му Мариана Генчева.

67-годишният мъж пострада на ул. „Петър Шилев” в район „Северен”. Той се е движел по тротоара, когато върху него се стоварило голямо дърво и го затиснало. Екип на „Спешна помощ“ е извадил мъжа.

Пострадали са и двата му крака. За операцията на единия са поискани 2700 лева, за операцията на другия – 1800 лева, разказа съпругата му.

„Платих към 4500-4600 лева. Нищо не ми обясниха”, оплака се Генчева в ефира на Нова. Тя взела пари назаем.

Жената обвинява за случая общината и заяви, че ще си търси правата по съдебен път. Генчева твърди, че е имало жалби, че дървото е опасно, но не е било премахнато.

Веселин Козарев, директор на общинското предприятие „Градини и паркове”, заяви, че не са имали сигнали за това дърво.

„Нямаме подадени сигнали, нито заповед от районния кмет за това дърво. Ние работим само със заповеди, не можем да режем дървета без заповед”, каза Козарев.

Виктор Николаев остана възмутен, след като разбра, че 67-годишният мъж, върху който падна дърво в Пловдив, ще трябва да плати 4500 лева, за да му спасят с операция двата крака.

„Каква е тази сума, екстра ли е, медицинско пособие ли е, за да платиш, за да запазиш краката си. Страшно безобразие за тези, които безхаберно управляват града. Банална история, какво отношение имат тези власти към живеещите в града. От години наред имаме най-голямото доплащане за тези медицински помощи. За да си спасиш краката, ти отрязват образно казано главата. Чувал съм и по-лоши примери, а понеже този случай беше конкретен и огласен, надяваме се на проверка или на реакция за конкретния мъж“, каза Виктор Николаев.

Ти, знаеш ли, аз наскоро разбрах колко струва операция на тумор в мозъка. 7000 лева в софийска болница и понеже аз реагирах, става дума за мои приятели, реагирах, че това са страшно много пари, те ми казаха, че във Варна им поискали 10 000 лева, допълни Мирослава Иванова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ