КУРИОЗ! Геро и Азис с повече шанс за премиреския пост от ген. Атанас Атанасов

христо иванов атанасов кирил петков

Роден букмейкър е пуснал коефициенти за следващия премиер на България пише „24 часа“. В списъка с възможните имена за министър-председател, на които може да се залага, влизат различни имена от различни сфери- включително такива от шоубизнеса, медицината и спорта.

Според политическия хазарт, най-вероятно след петите поредни парламентарни избори на 2 април да имаме служебен, а не редовен премиер.Премиерът обаче според очакванията няма да е Гълъб Донев, нито неизвестен. Възможен е Атанас Пеканов.

На четвърто място в подреждането е шансът да се сглоби четвърти кабинет „ Борисов”, макар лидерът на ГЕРБ вече на няколко пъти да обясни, че този път смята да отстъпи, като призова и останалите политически сили към смирение и компромис в името на излизането на страната от кризата.

От лидерите на ПП-ДБ с най-големи шансове е съпредседателят на „Промяната” Асен Василев. После са Даниел Митов и Томислав Дончев, които изпреварват Христо Иванов и Никола Минчев. Чак на 15-тата позиция е бившия премиер Кирил Петков, който е изпреварен от Тома Биков, Екатерина Захариева, Ивайло Мирчев, Иван Демерджиев и Стефан Янев.

С най-слаби шансове от четиримата лидери на коалицията ПП-ДБ е ген. Атанас Атанасов. Той е задминат от звезди като Васил Боянов-Азис и Герасим Георгиев-Геро, както и от лидерите на ДПС и „Възраждане“.

Любопитно е, че шансовете на Сергей Станишев за премиерския пост се оценяват като по-високи от тези на лидерката на БСП Корнелия Нинова. Станишев е с коефициент от 81,00, колкото имат бившият спортен министър от ГЕРБ Красен Кралев, знаковата фигура от ПП-ДБ Даниел Лорер, Николай Нанков, Бойко Рашков, президентът Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Нинова е в групата имета с коефициент 101,00, където са още Росен Желязков, Йордан Цонев и Симеон Сакскобургготски.

Боксьорът Кубрат Пулев също е в списъка на евентуалните премиери, но неговите шансове са 151/1, а Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Борислав Михайлов имат толкова шанс за премиери, колкото кметът на София Йорданка Фандъкова и лидерът на „Спаси София” Борис Бонев. В тази част на таблицата са и Боян Расате, Светльо Витков и директорът на ВМА Венцислав Мутафчийски.

С най-малки шансове според букмейкърите са медиците Тодор Кантарджиев, Ангел Кунчев и Атанас Мангъров.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ