Георги Чакалски уби млад мъж и нероденото му дете: Ще си живее живота с нищожна присъда

6e8a518d614845649a0d229dbaa8a5c1

Шофьор, предизвикал тежка катастрофа край Мездра, влиза в затвора, съобщиха от съда във Враца. При инцидента млад мъж загубил живота си, а бременната му съпруга загубила нероденото си дете.

Подсъдимият Георги Чакалски бе признат за виновен в това, че на 26 септември 2019 г. на главен път Е-79 между селата Люти дол и Ребърково, при управление на лек автомобил „Сеат Ибиза“, е нарушил правилата за движение, уточнява Bulnews.bg.

Според експертите по делото, преди да предприеме изпреварване, мъжът не се е убедил, че има видимост и свободен път на разстояние, достатъчно за извършване на маневрата. Видимостта била ограничена поради характера на пътя – ляв завой.

Освен това имало пътен знак В24 /забранено е изпреварването на автомобили и мотоциклети/, както и единична непрекъсната линия, разделяща платната за движение. Така, по непредпазливост, той причинил смъртта на 25-годишния Г. К. и средни телесни повреди на трима души, става ясно от документите по делото.

Постановената присъда за това престъпление е 2 години и 8 месеца лишаване от свобода, която подсъдимият да изтърпи при първоначален общ режим.

Съдът лиши Чакалски и от правото да управлява МПС за срок от четири години. Той ще трябва да заплати в полза на държавата 3 249.96 лв. за разноски, направени в досъдебното производство, както и 2 518,64 лв. за деловодни разноски в съдебната фаза, а също така хонорара на адвоката на пострадалите в общ размер на 11 250 лв.

Пострадалите не предявиха граждански искове в рамките на това съдебно производство. Мотивите на съда ще бъдат изготвени в законоустановения срок.

Присъдата на Окръжен съд – Враца не е окончателна, а подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Апелативен съд – София.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ