Случаят ,,Рагевски“! Дъщерята на Бахлова взриви с разкритие: Леля се радва за смъртта на моята майка

рагевски

Делото срещу Станимир Рагевски за убийствата на Теодора Бахлова и Юмер Мехмед ще се гледа по съкратена процедура, но Рагевски няма да признае вина, а само се съгласява да не бъдат разпитани някои от свидетелите в негова полза.

„Станимир Рагевски се съгласи да не бъдат разпитани някои от техните свидетели, които не са от ключово значение за делото, поне според мен. За това и делото ще се гледа по съкратената процедура. Важно е да се отбележи, че съкратените процедури са две, едната е, ако признаеш вина и присъдата ти се намали с 1/3, но тук става въпрос за втората. А по нея Рагевски няма да има право на намаляване на присъдата си, един вид съдейства. Това, от друга страна, може да накара съда да е по-благосклонен, да го вземе предвид в присъдата му. Макар че не виждат как ще бъде смекчена доживотна присъда без право на замяна, каквато ние искаме и се надяваме да получи.“ Това изясни адвокат Димитър Вълчев, който представлява дъщерята на Теодора Бахлова – Християна Иванова.

От думите на защитника стана ясно, че на следващото заседание на 27 април адвокатът на Рагевски – Ваня Радиева, ще предостави списък със свидетелите, които те не държат да бъдат разпитвани.

„Това ще скъси процеса много, за момента освен нас и защитата на Рагевски помага всичко да тече гладко и да мине колкото се може по-бързо. Това е в наш интерес, предстои да видим дали ще е така и в бъдеще“, допълва адв. Вълчев.

Делото е с изключително голяма правна сложност. Има около 60 свидетели, които предстои да бъдат отсети. Има над 40 вещи лица и 200 експертизи от всякакъв вид. В хода на процеса адвокатът на обвиняемия Станимир Рагевски – Ваня Радиева, възрази срещу претенциите на двама от гражданските ищци – майката на убития Юмер Мехмед – Гюлфие Ибрямова, която била в обтегнати отношения със сина си, и срещу сестрата на загиналата брокерка Теодора Бахлова – Таня Ангелова. Съдът прие иска на майката на Юмер, но не и този на Таня.

В съдебната зала стана ясно, че Теодора Бахлова също е имала лоши отношения със своята сестра. Дори дотам, че при изчезването на брокерката нейната дъщеря изразила съмнения пред полицията, че може да е замесена именно леля й – Таня Ангелова. В края на заседанието съдът определи тя да не бъде конституирана като граждански ищец, защото не се явява и наследник на загиналата. Допуснати бяха исковете на останалите четирима близки на двамата убити за общо над един милион лева.

Разследването беше изключително тежко, а обемът на доказателствените източници изключително голям, коментира прокурорът Десислава Трифонова. Прокурорът поиска от съда допълнителен съдебен заседател и резервен адвокат за подсъдимия Рагевски с оглед делото да протече в разумни срокове. Дали искането й ще бъде одобрено, ще стане ясно на 27 април.

Адвокатът и подсъдимият имат по-малко от месец, за да определят кои свидетели и вещи лица да бъдат разпитани и от кои се отказват. Това ще е в полза на прокуратурата и на защитниците на гражданските ищци, споделя адвокат Вълчев.

Станимир Рагевски е обвинен за умишлените убийства на 46-годишната брокерка Теодора Бахлова и на 28-годишния строителен работник Юмер Мехмед, който навремето е имал връзки с Митьо Очите. Срещу бургаския бизнесмен има повдигнати и още две обвинения – за незаконно притежание на огнестрелно оръжие, с което е извършил убийствата, както и за притежание на наркотични вещества. Припомняме, че според материалите по делото неизпълнени обещания за изплащане на средства за извършена работа са мотивът за убийството на 28-годишния мъж Юмер Мехмед. Спор с имуществен характер е причината за убийството на Бахлова. Двамата са били разчленени след убийствата, а телата им сложени в бидони с киселина, а после костите им разпръснати на най-различни места. Част от останките на Бахлова бяха намерени в бургаските гробища. Припомняме също, че готвачът Деян Дичев бе осъден като помагач на Рагевски, укрил и двата трупа, но се размина с малко над 4 годините решетки.

Делото срещу Рагевски продължава в края на другия месец с разпити на определени свидетели и вещи лица.

Кръвнина

Окръжният състав допусна дъщерята на Бахлова – Християна Иванова, да бъде граждански ищец и частен обвинител, като кръвнината, която 25-годишната жена иска, е 500 000 лв. Майката на убитата брокерка – 85-годишната Стоянка, също ще бъде допусната в наказателното производство като граждански ищец и частен обвинител, като обезщетението, което тя иска от Станимир Рагевски, е 300 000 лв. Въпреки че защитникът на Рагевски подчерта, че не е редно майката на Юмер да иска кръвнина, тъй като изобщо не били близки и дори като дете го е захвърлила на улицата, съдът прецени, че щом му е биологичен родител, има право на кръвнина. Гюлфие Салибрям е подала иск за 100 000 лв. за нанесени морални щети. Приятелката на Юмер – Габриела, с която живееха заедно на квартира в жк „Възраждане“ и имаха планове за общо бъдеще, също ще бъде граждански ищец и частен обвинител, като кръвнината, за която тя ще пледира, е 300 000 лв.

Дъщерята Християна Иванова: Леля и мама се мразеха

„Леля ми Таня не е била част от нашия живот, аз я познавам бегло. Последно съм я виждала преди 13 години на погребението на моя дядо. Тя не комуникира с баба (нейната майка) от близо 15 г. Единствено аз се грижа за нея! Преди мама да почине, се грижеше тя за нея. Не желая да казвам нищо лошо за сестрата на майка ми, но напълно справедливо съдът не прие нейния иск.

Приживе те с леля се мразеха, мога да гарантирам, че Таня се радва за смъртта на моята майка. За никого в града не е тайна тяхната дългогодишна вражда“, каза ексклузивно пред „България Днес“ дъщерята на Бахлова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ