Деница Сачева проговори за политическото бъдеще на Борисов: Той е най-добрият кандидат!

деница сачева

Коалицията ГЕРБ-СДС трябва да управлява, защото имаме опита, знанията, мъдростта и защото се учим от грешките си и умеем да приемаме критики. Защото непрекъснато сме сред хората, не ги делим на умни и красиви. При нас няма двойни стандарти и двоен морал. Това каза пред bTV Деница Сачева, водач на листата на Коалиция ГЕРБ-СДС в Добрич.

По думите ѝ инфлацията не е привнесена, а е продукт на националните политики и най-вече на финансовата политика на „Продължаваме промяната“ и Асен Василев, който е довел до това България да бъде в затруднено положение в следващите години да изплаща поетите политически ангажименти.

„45 милиарда ще бъде дългът, а кредитите на хората продължават да растат. Това променя дори пазара на труда в България, защото все повече хора притискат работодателите си да нямат трудови договори, за да могат да не се запровират техните доходи“, каза Сачева.

Според нея трябва да има редовно правителство и ясна програма, за да може бизнесът да направи своите разчети и от там да се реши проблемът с инфлацията.

„На първо място трябва да се реши политическата криза, след това да има мерки в подкрепа на бизнеса и енергетиката. Трябва да има защита на родното производство и земеделието да бъде приоритет“, посочи Деница Сачева.

Тя допълни, че ГЕРБ са против да има данък „свръхпечалба“ и няма да подкрепят подобен данък, ако той бъде предложен от служебното правителство в следващото Народно събрание.

Според Деница Сачева минималната работна заплата трябва да бъде определена съгласно приетото законодателство. Към 1 септември трябва да бъде 50% от средната работна заплата за последните 6 месеца на миналата и първите 6 месеца на тази година.

„Що се отнася до следващата година със сигурност трябва да бъдат направени първо съответните финансови разчети и прогнози. Доходите и пенсиите трябва да растат, но това не може да се случва така както си го представят колегите от „Продължаваме промяната“, каза Сачева.

Относно това дали Бойко Борисов отново би станал премиер, тя каза: „Той е най-добрият кандидат за премиер не само на ГЕРБ, но и на всички, които се състезават за изборите“.

„Той ясно е показал, че когато е необходимо, може да даде крачка встрани“, допълни тя.

„По-важното е, че следващия премиер няма да е нито Кирил Петков, нито Асен Василев“, подчерта Сачева. Тя заяви, че Бойко Борисов „е кандидат за народен представител и ще бъде избран за такъв“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ