Масирана акция! Полицаи обърнаха затвора във Варна с хастара навън – има задържани за притежание на…

o-PRISON-facebook-1280x640

Затворът във Варна е бил обърнат с хастара навън при масирана полицейска акция.Източници разкриха, че в зандана е било лудница, всички пандизчии изключили телефоните си и се чудели къде да се отърват от тях, както и от други забранени вещи.

Поводът за масирана полицейска акция е разработка на прокуратурата, която протича вече втори месец.

Разследването е по линия на вътрешния наркотрафик и по-точно – изнудвания и рекет в тази посока.

Не е тайна за никого в обществото, че в затворите се пласират наркотици, като за тази цел е изградена мрежа, в която участват тарторите на затворите, хора извън местата за лишаване от свобода, а също така – и служители на затворите. Късния следобед вчера полицейски служители с кучета са тарашили из целия затвор, включително и затворническата кухня. Открити са забранени вещи.

Според неофициална информация има едно задържано лице в затвора – лишен от свобода с 10-годишна присъда. Вчера вечерта разследващи са отишли с постановление на прокуратурата и са го задържали.

В момента той е отделен от другите затворници и с него се провеждат разпити. Процесуално-следствени действия са били извършвани и извън затвора, като има информация и за други задържани лица. Непотвърдена информация на затворници във варненската тюрма гласи, че сред тях е и служител на затвора, но към момента тя няма никакво официално или неофициално потвърждение.

Източник: Блиц



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ