Шок и ужас! Ето коя е Нада Кокала, чиито наркотици разпространявали в цели три града

нада кокала

Прокуратурата в Пловдив излезе с подробности за разбитата група за отглеждане и разпространение на канабис, за която бяха задържани и двама врачани. По случая бяха задържани Надя Н., позната като Нада Кокала, и мъжа ѝ – Евгени Ц.

В техен имот във вилната зона на Враца двамата имали наркооранжерия за отглеждане на коноп. Оказва се, че с него семейството снабдявало с дрога цели три града.

„Като обвиняеми са привлечени 9-има души – осем мъже и една жена, на възраст между 23 и 50 г., за разпространение на марихуана с тегло около 12 кг на стойност близо 72 000 лева“, съобщават от обвинението.
По делото е установено, че от януари до март 2023 г., на територията на Стамболийски, Сопот и Пловдив, единият от обвиняемите е разпространявал различни видове и сортове марихуана на едро и на дребно.
С наркотичното вещество той се е снабдявал от другите обвиняеми, които го отглеждали на територията на вилната зона на Враца, предава BulNews.

След разследване на прокуратурата, полицията и ГДБОП е установено, че на 28 март се е очаквала поредната доставка от Враца. По делото са извършени процесуално-следствени действия, сред които и 22 претърсвания и изземвания в обитавани и ползвани от обвиняемите жилища и превозни средства. Там са били намерени различни количества марихуана, както и малко количество амфетамин. Прокуратурата е внесла искане в съда за постоянен арест спрямо петима от групата. На останалите четирима е определена „гаранция“ в размер от 3000 лева до 10 000 лева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ