Жестоки падения: Андрей Гюров се сгромоляса в Благоевград, народът си каза думата

payimage-558809

Движението за права и свободи е втора политическа сила в Благоевградска област, сочат окончателните резултати от проведените вчера предсрочни парламентарни избори. Коалицията ГЕРБ-СДС почти удвоява преднината си пред „Продължаваме промяната-Демократична България“.

ГЕРБ-СДС постигнаха най-висок резултат от вота вчера – 31 процента от гласовете са за тях, а с най-много преференции отново е Стефан Апостолов от Симитли.

Движението за права и свободи е на второ място с над 19 процента, а коалицията ПП-ДБ събира 17 процента от гласовете начело с бившия шеф на ПГ на ПП Андрей Гюров.

Четвъртият резултат е за партия „Възраждане“, за която са гласували 8,9 процента от избирателите, на пета позиция е „БСП за България“ с 8,68%.

3,38 % е резултатът за партия „Има такъв народ“ в Благоевград, предава Лупа.

Повечето от избирателите в областта са гласували машинно. Приемането и обработката на изборните резултати продължи над 15 часа заради масово сгрешени протоколи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ