Главният секретар на МВР: Ще се наказват директори! Спирането на учебните занятия е нарушение

петър тодоров

От петък (31 март), съгласно заповед на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев има въведена нова процедура за реакция при такива заплашителни имейли. Съгласно нея, решенията се взимат от МВР, а не от директорите на училища. Това каза главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров на брифинг.

Искам да обърна внимание на всички директори – при заплашително съобщение решения дали да се прекратят учебните занятия се взима от Министерство на вътрешните работи. Като преценяваме дали в имейла има потенциална заплаха. В тази процедура много е описано стъпка по стъпка какво се прави. Днес спирането на учебните занятия, и то само от общински училища, е в нарушение на тази процедура. Още сутринта дадох разпореждане да не се спират учебните занятия, тъй като самият имейл беше анализиран и няма основание за някаква опасност.

По думите му на директорите, които спрат самоволно учебните занятия ще им бъде търсена административна отговорност за неизпълнение на полицейско разпореждане, предава novini.bg.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ