Сакскобургготски с тежък коментар за царските имоти: Колко би било грозно да ме принудят към второ изгнание!

Симеон Сакскобургготски

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски заяви, че след решението на Софийския градски съд за двореца „Врана” вече се чувства омерзен. Така отговори той на въпрос на bTV ще има ли все пак споразумение по темата с царските имоти. На първа инстанция СГС реши, че дворецът „Врана” е собственост на държавата, а не на Сакскобургготски.

„Има един момент, в който си мислих колко би било грозно да ме принудят, и то при една демократична България, към второ изгнание. Не очаквах и сега си мислех колко години – 75 вече, смея да кажа, че съм полагал усилия да поддържаме и духа, и всичко на българщината в чужбина по време на изгнанието”, подчерта бившият премиер.

„Частната собственост е нещо, което е неприкосновено, първо. Второ, хората, които са се заели да ме тормозят по този систематичен начин, може би не знаят как сме били възпитавани, родителите ми и дедите ми въобще”, допълни Сакскобургготски.

Сакскобургготски заяви още, че е огорчен, че сега, в края на живота му, е подложен на изтезаване с измислени и фалшиви предпоставки. Той посочи, че е огорчен и от това, че все още не е направено нищо, за да бъдат открити тленните останки на баща му след поругаването на гроба му.

В Рилския  манастир Сакскобургготски присъства на панихида по повод 75-ата годишнина от кончината на цар Борис III. Той заяви, че и до ден-днешен не е направено нищо, за да се установи къде са мощите на Негово Величество цар Борис III и обяснението за това според него е липсата на историческа памет и интерес.

Сакскобургготски дойде за панихидата заедно със съпругата си Маргарита. В храма се събраха и негови бивши депутати, представители на монархически движения от цялата страна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ