УЖАСЯВАЩО: Вкараха в болница новородено с жълтеница, изписаха го със… счупено краче

52d6ec20389b0891b72d8e1f1b0fdcb5

Родители на новородено в Благоевград твърдят, че детето им е пострадало по време на престой в болнично заведение. Бебето било прието в клиника с жълтеница, а когато отишли за да си го приберат, разбрали, че е със счупен крак, при това е настанено за долечение… в София, информира Нова телевизия.

Бабата на детето твърди, че откакто било прието, те нямали информация за състоянието му. Когато се обаждали в болницата, лекарите им затваряли телефона, каза още тя.

Когато другата баба на кърмачето се обадила в сряда, за да разбере как е внучето ѝ, от болницата казали, че детето се намира в „Пирогов”, а те трябвало да го вземат от там. Докато близките се организират да тръгнат, се оказало, че малкият Боби е върнат в Благоевград с линейка. Роднините твърдят, че съгласие за превозването на детето до София не им е искано.

Според майката инцидентът е плод на лекарска грешка. „Или са го изпуснали, или са го дръпнали. Детето няма как само да си счупи крака”, категорична е тя. Лекарите твърдят, че бебето е прието с травма, без те да разберат. Започнали са и вътрешна проверка.

Момченцето е на 22 дни. Близките му казват, че много плаче и е стресирано. Според епикризи крачето му е счупено на две места. „Те може би са го били, както малтретират други деца”, казва бабата на детето. Тя допълни, че иска справедливо дисциплинарно наказание за виновниците.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ