Трус в Левски! Ивков със скандални думи след обявената раздяла: Не чух защо съм освободен…

иво ивков

Напускащият поста изпълнителен директор на Левски Иво Ивков говори след Общото събрание на клуба. Той обяви, че не си тръгва със скандал и каза, че всеки трябва да носи отговорност за действията си.

Ивков допълни, че между него и други хора в ръководството има принципни различия и не може да гледа безучастно как любимият му клуб „бива превземан от корпоративна и частни интереси“.

„Моето освобождаване беше оповестено от мажоритарния собственик пред акционерното събрание. Не чух защо съм освободен. Няма скандали между този и онзи. С Боримиров и хората като него живеем в абсолютно различни светове. Аз искам един Левски и той е различен от неговия Левски, който беше оставил, когато аз го поех“, заяви Ивков след края на Общото събрание, предава БЛИЦ.

„Никой към никого не трябва да бъде пришиван. Всички носим отговорност за действията си. Аз нося отговорност за всяко едно мое движение през последната година и половина. Дано не загубим всичко това, което градихме през тези месеци. Притеснен съм! Това, което беше изтъкнато за освобождаването на Петър Ганев, е, че той е проявил доверие в мен и е казал, че аз изпълнявам безупречно задълженията си. Това беше дадено като обяснение. Питайте тези, които взимат решенията. За моите решения, питайте мен. Какви са истинските мотиви, няма как да знам“, допълни той.

„Предстои да направя своята равносметка. Аз да размисля? Моята смяна беше току-що оповестена. Аз ще изпълнявам задълженията си добросъвестно до последния ден, в който съм вписан в Търговския регистър. Няма персонални неща. Г-н Сираков ме покани, това е един от най-големите футболисти в историята на Левски. Аз съм изпитвал само уважение към него. Никога не съм му обещавал да съм му лично верен.

Нито съм кандидатствал за този пост. Това е едно базисно различие между мен и другите и то се състои в това, че аз няма да стоя и да гледам безучастно как моят любим клуб, който управлявам, бива превземан от корпоративни и частни интереси. Това е голямото различие. То не е да плесен с ръце и да се прегърнем“, допълни още изпълнителният директор на Левски.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ