Ще ви се доплаче! Възрастен мъж живее от 15г. в подземието на хотел. Наскоро премръзнал и…

възрастен мъж

За тъжната история на 74-годишен мъж, живеещ без ток и вода в подземието на хотел, сподели Магдалена Мишева. Жената разказва за историята на Димитър Иванов, който е останал без лична карта, а и средства за препитание. Мъжът живее от 15 години в град Несебър, където е намерил послон в мазето на местен хотел. Родом е от крайдунавския Русе, но пътят до там му е дълъг и труден. Граждани, запознати с историята му, твърдят, че в миналото се препитавал със строителство.

Мишева споделя, че наскоро той е премръзнал, но отказал да бъде хоспитализиран, защото не знаел ще може ли отново да се върне обратно в Несебър. Жената допърва, че през годините се опитва да му помага – осигурява му храна, издействала му и социален патронаж, предава GlasNews.

В момента тя също иска да го подкрепи, но ѝ е нужно съдействие. Мишева споделя, че е подготвила документите, необходими за социална пенсия. Като е готова да даде адрес за записване на възрастния мъж в собствения си дом.

„Моля, съдействайте за изкарване на лична карта!“, обръща се тя към съпричастните си съграждани в групата „Шофьори/Несебър/“.

Вижте целия разказ за живота на дядо Димитър, споделен от Магдалена Мишева:

„Време е да разкажа и историята на дядо Димитър Иванов – 74 години, от град Русе . Живее близо 15 години в подземието на хотел Виго – Несебър, без ток и вода.

За съжаление, няма лична карта (има ЕГН, което го знаем) и пари, родом е от Русе и няма как да се придвижи до там, защото „не го държат краката“.

Наскоро беше премръзнал, медиците му помогнаха, но той отказа хоспитализиране, заради притеснения, че след изписването няма как да се върне обратно в Несебър. От много години го храня, предполагам и други хора му помагат с храна и дрехи. В един момент бях издействала и храна от соц. патронаж /супа/.

Подготвила съм му всички необходими документи за социална пенсия и съм съгласна да бъде записан на моя адрес. Моля, съдействайте за изкарване на лична карта!“

Наскоро тъжната история на друг мъж, живеещ в нужда и без документи край морето, тръгна хиляди. Догава бе стартирана процедура за осигуряване на документи на Андрей Харизанов, който от 6 месеца живееше на поляна.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ