Изгониха Юксел Кадриев от евтиното общинско жилище. Остава без дом заедно с дъщеря си и майка си

168119440410460

Лоша изненада получи за 50-годишнината си новинарят Юксел Кадриев. Навръх юбилея си той загуби делото в съда, което водеше срещу община „Красно село“ за тяхно разпореждане да напусне общинското жилище, в което пребивава от 2011 г. насам, съобщиха медии.

След като преди време тв водещият получил известие, че трябва да освободи имота от 75 кв. метра, който повече от 10 години обитавал срещу символичен наем от 100 лева месечно, Кадриев решил да обжалва в съда. Жалбата му обаче била отхвърлена на заседание на 23 март, предава Флагма. Основната причина е, че Юксел декларирал доход от 75 хиляди лева на година, а магистратите сметнали сумата за достатъчно висока, за да може да си позволи да си наеме нормално жилище. Общинските имоти са предназначени за хора в затруднено финансово положение, без доходи, многодетни и социално слаби семейства.

В крайна сметка се оказа, че Кадриев ще трябва да напусне апартамента, в който е пребивавал, в определен от съда срок. На практика новинарят остава бездомен заедно с дъщеря си Габриела и майка си. Пенсионерката още преди години се премести в София, за да помага на сина си с домакинските задължения и отглеждането на щерка му, след като той се разведе с бившата си съпруга Бонка. Тогава общото им дете остана при него, а той не можеше да смогва с грижите, тъй като работният му график е наистина натоварен.

От протоколите на съда покрай делото на Кадриев с община „Красно село“ става ясно, че възнаграждението, което получава от Би Ти Ви, не е никак малко. Месечният му доход възлиза на 6 хиляди лева, което се равнява на близо 8 минимални български заплати. В екипа на телевизията новинарят е от 20 години. За толкова дълъг период от време е изненадващо, че не е успял да вложи поне в един имот. Някои негови колеги телевизионери успяха да си купят дори палати с далеч по-малък стаж на екрана от него. Големият му приятел Ники Дойнов, който води новините по конкурентната Нова телевизия, преди две години се сдоби с изключително луксозен апартамент в близост до този на Цветан Цветанов, чиято стойност е неколкостотин хиляди лева. Ани Салич пък е собственичка на къща в пернишкия „Бевърли Хилс“ село Рударци и апартамент в София. Виктор Николаев притежава 3 лукс апартамента на пъпа на столицата, а бившата тв водеща Ани Цолова – имение в „Драгалевци“. Единствено Юксел от топимената в тв бранша се е задоволявал с общинско жилище срещу 100 лева на месец.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ