Дойде и най-черната вест! В адски мъки издъхна Филчо, жестоко пребит от двама младежи

убийство филчо

67-годишният Филчо Филев, който бе пребит в дома си в димитровградското село Странско, е издъхнал в болницата вчера.

Днес в съда 18-годишният Делчо Димитров, който е задържан за жестокия побой, каза, че е разбрал за кончината му и съжалява, пише Haskovo.info.

Според разследващите на 1 срещу 2 април Делчо и друго момче на 15 г. отишли в дома на жертвата с бутилка алкохол. След като започнали да пият нещо се объркало и 18-годишният Делчо нанесъл тежки травми по главата на домакина.

На следващия ден съседи видели на улицата пребития мъж, който бил целият в кръв. Кметът на селото Хубен Пончев подал сигнал, след който момчетата бяха заловени, а пострадалият беше откаран в болницата.

Атанасов беше близо седмица в кома и вчера е издъхнал. Досега Делчо беше обвинен в причиняване на средна телесна повреда, като се очаква то да бъде преквалифицирано в убийство.

Днес Хасковският окръжен съд потвърди решението на съда в Димитровград, с което на Делчо беше наложен постоянен арест.

В залата бяха роднини на момчето, като баща му Милан каза, че не знае нищо за случилото се и всички са много притеснени. Адвокат Георги Зарчев поиска домашен арест за младежа, защото според него няма достатъчно доказателства, че той е извършил престъплението.

В крайна сметка Делчо остава в ареста, като определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ