Голяма трагедия край жп релсите! Мъж загина след като два влака пометоха колата му!

relsi

60-годишен шофьор на лек автомобил загина малко след 17.00 часа на жп прелез край гара Михайлово на линията Пловдив-Бургас в област Стара Загора. Катастрофата е по-скоро необичайна, тъй като по предварителна информация колата била ударена последователно от 2 влака. Понеже на това място линията е двойна, почти едновременно по нея са се движили 2 композиции, предаде „24 часа“.

По лявата линия в посока София първи преминал някогашният експерс „Слънчев бряг“ и днешен бърз влак от Бургас за София. От гара Михайлово той трябвало да продължи за Пловдив, като заобиколи през Димитровград, за да избегне ремонтите работи на железния път след гара Оризово. На няколко минути след него се движил пътнически влак в същата посока, който трябвало да стигне до гара Оризово, а пътниците му да продължават към Пловдив с автобус. Заради това стечение на обстоятелствата лекият автомобил на прелеза бил ударен 2 пъти и шофьорът му нямал шанс да оцелее. Колата била с газова уредба, има изтичане на газ от нея и в момента към мястото пътуват пожарникари от Стара Загора.Двата влака в момента са спрени на гара Михайлово. Извършва се оглед.

Железопътният прелез е на пътя между селата Борово и Михайлово и е сигнализиран с бариери, които най-вероятно са били спуснати, но шофьорът опитал да ги заобиколи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ