Истината лъсна! Грозни обвинения стоят зад отказа на Бориславова от парламента, била е принудена да…

лена бориславова

Лена Бориславова е била принудена да подаде заявление в ЦИК за напускане на парламента след мощен скандал, съобщава “Труд”, позовавайки се на източници, близки до “Продължаваме промяната”.

Разправията, придружена с грозни обвинения, избухнала на заседание на ръководството на ПП в понеделник вечерта. Срещу Бориславова били Даниел Лорер и Асен Василев, които още преди началото на предизборната кампания предупредили, че Лена не бива да влиза в листите.

По време на скандала били припомнени скандални факти, свързани с правителството “Петков”, в което Бориславова бе началник кабинет на Кирил Петков, но се изживяваше като премиер в сянка.

Преди дни и бившият пиар на ПП Диана Дамянова обяви в интервю, че Лена изяла между 5 и 10% от подкрепата за ПП-ДБ, а включването ѝ в листите определи като гаф.

Разправиите около Бориславова в ръководството на “Продължаваме промяната” са още от времето на кабинета “Петков” и се поддържат с променлив интензитет, коментираха от партията. Оттам обясниха, че Лена обещавала да подаде оставка като депутат, но се ослушвала, до избухването на скандала в петък.

Тези твърдения индиректно бяха потвърдени по време на днешното заседание на ЦИК, на което членът на комисията Красимир Ципов обяви, че заявлението на Лена за напускане на парламента е с дата 10 април, но преди нея има зачертана друга дата. Интересно е какво се е случило преди тази дата и защо заявлението е подадено на 11 април.

ЦИК остави заявлението на Бориславова без разглеждане, тъй като комисията вече не е компетентен орган.

Бориславова не може сега да се откаже от депутатското си място в 49-ото НС, коментира пред “Труд” професорът по конституционно право Пламен Киров. Той обясни, че след като ЦИК е взел решение за състава на НС и той е публикуван в Държавен вестник, избраните депутати трябва да положат клетва и след това, ако не искат да останат в парламента, да подадат заявления за отказ в ЦИК.

Ден преди началото на новия парламент Бориславова реши, че няма да става депутат. Във фейсбук тя пусна странно обяснение, че щяла да поеме “координираща роля за местните избори”. Сред колегите на Лена в парламента веднага се заговори, че е възможно амбициозната млада юристка да се устреми към кметския стол на “Московска” 33.

Депутати коментираха, че е можела да вземе подобно решение преди събота, когато ЦИК окончателно обяви състава на новия парламент, както направиха проф. Асен Балтов и Слави Трифонов. Според тях най-вероятно Бориславова е била принудена от съпартийците си да се откаже от депутатското място.

Още след скандалите около правителството на Кирил Петков, в което тя бе началник на кабинета му в ПП обвиниха младата юристка за голяма част от скандалите и за това, че е кадрувала и решавала вместо министрите.

Друга причина би могла да е опит да се избегнат конфузни срещи с ИТН. Лена води дело срещу Слави Трифонов за песента “Лена хищна хиена” и запорира сметка на шоумена.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ