Ексклузивно! ГЕРБ с първа реакция след срещата с ПП: Продължи 2 часа, това е първа стъпка

payimage-568232

Няма окончателно решение за председателя на парламента. Това коментира Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС след среща с ПП-ДБ, предава Нова телевизия.

Тя уточни, че се водят разговори не само за първия сред равни, но и за всички бъдещи законодателни инициативи.

„В момента водим разговор не само за избора на първия сред равни, а за всички бъдещи законодателни инициативи. Разговорът не трябва да е за личности, а за решения. Не е важно кой от коя група е. Всички казахме приоритетите си и се обединихме около тезата, че трябва да търсим съгласие и диалог заради България“, подчерта Атанасова.

„Разговорът продължи повече от 2 часа и считам, че е първа стъпка. В следващите дни ще инициираме работни групи, които да търсят консенсус за законодателните инициативи – еврозона, Шенген, правосъдна реформа, цените, инфлацията”, добави тя.

„До този момент мога да кажа, че имаме добър разговор, добър тон и се радвам, че това се случва още в първия ден на работещото 49-то НС“, каза тя.

„Все още нямаме окончателно решение за председател на НС. Първо мисля, че е по-добре да се реши каква ще е законодателната инициатива за парламента, после за фигури“, каза пак Атанасова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ