101-г. дядо Тодор, смая лекарите и възкръсна 2 пъти за една седмица. Оказа се и герой от Втората световна

дядо тодор

101-годишния дядо Тодор буквално възкръсва два пъти в рамките на една седмица. Лекарите на „Александровска“ болница го наричат герой.

Неговият внук Иван Димитриев разказва, че дядо му е герой от Втората световна война. Определя го като много благ и добър човек. Не е имал големи болежки и болести. „Когато дойдохме тук той беше със спукана жлъчка. Отношението беше много хуманно към него“, разказа той.

Според проф. Атанас Йонков такъв пациент не се появява почти никога. „В противоречие с хирургията е да успеем да помогнем на човек на такава възраст. Дядото имаше гангрена и некроза на тъканите. Не е имал оплаквания или болки в жлъчката, бил е енергичен. Разговаряхме с близките преди да преминем към хирургия, защото възможността да преживее такава операция, беше малка, предава Нова.

Близките обаче бяха убедени, че той ще понесе такава операция. След контролните изследвания установихме, че е нужна операция. Състоянието му бързо се влоши, но с мини инвазивни методи и отворена хирургия, извършихме операция на възпалението“, заяви той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ