ГРЪМ В НС! Божанков: Нинова има 50 нюанса морал. Свиленски: Добре, че изквича да те чуя къде си!

payimage-579644

Георги Свиленски и Явор Божанков влязоха в остър спор в Народното събрание малко преди гласуването за негов председател.

„Разбрахме, че сте и в колаборация с президента, който три месеца ще трябва да управлява, докато изпълнявате законодателната програма. Президентът обаче ще трябва да си отреже и двете ръце, защото първо се отрече от ГЕРБ, когато излезе с юмрука на площада 2020-а година, след това се отрече от вас, когато каза, че е сгрешил, когато ви е създал. Помните ли го това? Нарече ви шарлатани“, каза Свиленски.

„И какво имаме в следствие на това днешно наше решение, което евентуално днес ще бъде взето – парламент с двама представители без ръце и президент без две ръце. И искате да управлявате държавата по този начин?“, обобщи Свиленски. И изреди, че БСП са се борили минималната работна заплата да е 50% от средната, повишаване на доходите, да се приеме бюджет и да има безплатни учебници за учениците.

В дебата се включи и Явор Божанков, който припомни думи на Нинова, че би гласувала и с дявола, за да има 50 депутати повече.

„Направи го, но резултатът е, че ГЕРБ е първа политическа сила и за това трябва да благодари лично на госпожа Нинова и на групата на БСП. Това е единственият резултат от онзи парламент и Изборния кодекс“, каза Божанков. Той защити предложението на ПП-ДБ за предложението за ротационен избор на председател на парламента.

„Говорейки за мнозинства, и го казвам като човек, който е бил част от ръководството на парламентарната група на БСП тогава, идеята беше с третия мандат на Стефан Янев да се прави кабинет с ГЕРБ и ДПС. Това беше вашата идея и това не е тайна за никого“, каза Божанков.

„Не зная какво става с референдума за джендърите, дали събрахте милиони подписи, дали има 50 разновидности на пола. Знам обаче със сигурност, че госпожа Нинова има 50 нюанса на морала“, каза той.

„50 нюанса на морала? Нямаш един нюанс на морала“, нападна го Свиленски и го обвини, че не е напуснал парламента след изключването му от групата на БСП. Заяви, че е останал в НС само и само да получи още една „заплатка“, и го призова да се изказва по-рядко от трибуната.

„Божанков, къде седна, че не те виждам. А, видях те. Добре, че изквича сега да те чуя къде си. Ти нямаш и един колорит морал, тъй като в случай че имаше, откакто те изключихме, щеше да напуснеш Народното събрание, а ти стоиш в него за една заплатка.

Съветвам те отсега нататък да излизаш по рядко на трибуната, с цел да не пречиш на работата на Народното събрание и да си спестиш престижа, който Българска социалистическа партия ти направи с избора на народен представител в три Народни събрания „, добави Георги Свиленски.

След него Иван Ченчев се обърна към Божанков със „субект “ и разгласи, че това, че не е ходил в казарма, му се отразява на държанието.

Впоследствие се намеси и Вежди Рашидов. Той прикани да няма персонални нападки и подсети на Явор Божанков, че в случай че не е била Корнелия Нинова, нямало да го има 48-ото Народно заседание.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ