Невиждано зверство! Българка изплака: Купи си баничка, запали Мерцедеса, даде газ и после… локва кръв!

кола

Днес един човек сгази нарочно едно кученце. В Кресна. Караше черен Мерцедес. Нов, вероятно скъп. Това написа в голяма Фейсбук група нашенка, бясна от цялата ситуация, предава Varna24.bg. Ето какво още разказа жената, публикуваме го без редакторска намеса:

Купи си баничка в “Хубавата баница“ на завоя, запали колата, после даде газ и … прегази кучето, лежащо спокойно пред вратата на баничарницата.

Кученцето изквича веднъж … и после – локва кръв. И болка. Защо?

Какъв човек трябва да си за да убиеш невинно същество?

Човек ли си въобще?

Номерът на колата започваше с “Е 6066″, а мъжът е висок и едър – изглеждаше на мутра.

P.S Това го пиша сега (на следващия ден) относно въпросите на мнозина под поста защо не съм подала сигнал в полицията:

Защото ме е страх.

Това беше някаква местна мутра. За да убие така куче, без да му е направило съвсем нищо, то смятайте какъв човек е този.

Всъщност, малко софиянци подозират истината за провинцията. А, тя е, че е ценкочоковщина навсякъде извън няколкото големи града в България – същото, което правеха мутрите и в София през 90-те (убийства, вадене на нокти, чупене на пръсти с чук и пр.) си продължава и тук. И всички знаят. И някои от полицаите ги е страх от някои от тези хора. Според някои “селски легенди“ тук такива ги пазят. Такива неща видях и разбрах откакто се преместих да живея в провинцията преди няколко години, че буквално, не е за разказване.

Няколко човека от местните ме предупредиха да не пиша нищо за случая “защото само си вкарвам беля“, и: “какъв е смисълът да си застрашаваш децата заради едно сгазено куче?!“ казват те.

И, навсякъде в нормалните държави те няма да са прави, защото и моралът, и законите ни казват да съобщаваме на 112 за извършено престъпление. Но, тук в България не сме нормална държава. Затова ме е страх. А, тези дето не ги е страх са глупаци. Дори не трябвало да пиша този пост, казват; но съвестта не ми позволи (въпреки, че го решавах до вечерта). А, и сега ще видим дали и обществото, хората, ще защитят кученцето, а не само да си пишем във Фейса. Впрочем, имаше и няколко други човека очевидци – продавачката в баничарницата, която видя всичко и си говореше преди това с въпросния шофьор, ми каза “Нищо не може да се направи“ и няколкото човека, които ядяха на маса в съседното заведение по време на газенето, не се и помръднаха – продължиха да си ядат все едно няма умиращо куче в локва кръв на седем метра от тях.

Ако по такива теми има активна гражданска позиция, хора като мен – очевидците, няма да се страхуват да звъннат на 112!

P.S.2 : Кучето е мъртво – то не беше бутнато, то беше прегазено от Мерцедеса. Нищо не можеше да се направи – лежеше в кръв и не мърдаше.

P.S.3 : Сега проверих: знаете ли какво се е случило с Ценко Чоков- човекът, който със семейството си пребиваше хората в онова село и селяните дори се бяха вдигнали на бунт срещу тях ?! Осъден е на пет години – толкова, колкото е бил под домашен арест и в ареста от 2017-та!!!!!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ