Черни облаци над ,,Промяната“: До часове Иван Гешев иска имунинета на техен депутат?!

payimage-568488

Главният прокурор Иван Гешев ще внесе в деловодството на 49-то Народно събрание искане до председателя на Народното събрание Росен Желязков за сваляне на имунитета на народния представител Радостин Василев, научи Соня Колтуклиева от достоверни източници от Съдебната палата, съобщава „Пик“.

Днес прокурор от Софийска градска прокуратура е предоставил всички доказателства по аферата „Христинка Иванова“ в кабинета на главния прокурор. Обвинението е по член 143 от наказателния кодекс “за принуда”, по което се предвижда до 6 години затвор.

Ако бившият министър на спорта бъде квалифициран като “длъжностно лице” в момента на извършване на деянието – 13 юни 2022 година – наказанието е от 2 до 10 години затвор, допълва медията.

В деня, когато спортният министър в оставка обяви отцепването си от “Има такъв народ”, заедно с петима депутати, Тошко Йорданов огласи на пресконференция запис от телефонен разговор, в който ясно се чува как Радостин Василев притиска Христинка Иванова да напусне Народното събрание, как я заплашва, че ще й прати хора, ако тя не е съгласна да отстъпи място на следващия в плевенската листа.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ